Kışlademirli Köyüne Müjde

Yaşam Yayın: 04 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 04.01.2021 16:40:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1887 okunma
Google News

Kışlademirli Köyüne Müjde 

 

Tuna İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ

 

DSİ Genel Müdürlüğü olarak bu kapsamda Kütahya’da bir barajı daha tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’ Bugün Kütahya ilimize bir müjde veriyoruz. Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajı’nı tamamlayarak su tutmaya başladık. Gövde dolgusu tamamlanarak su tutulmaya başlayan Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajı’nda depolanacak su ile 5 bin 200 dekar tarım arazisinin sulanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 6 milyon 401 bin 200 TL gelir artışı sağlanmasını hedeflenmekteyiz. Barajımız Kütahya ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. ’dedi.

 

 

 

 

Kütahya Tavşanlı Kışlademirli Barajının temelden yüksekliği 46,2 metre olup 1,72 milyon m3 su biriktirme hacmine sahiptir.  PROJENİN TOPLAM MALİYETİ: 54.570.000 TL    Kışlademirli Muhtarı İsmail Yiğit yapılan hizmet ile ilgili  çiftçinin yüzünün güleceğini ifade ederken şunları söyledi , " Bu hizmeti bizlere sunan başta Devletimize, Hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza, Tarım ve Orman bakanlığımıza, Milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğümüze, DSİ 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜMÜZE, 34.DSİ Şube Müdürlüğü müze, İl meclis Üyelerimize, YÜKLENİCİ Firma Sistem. A.Ş,ye ve emeği geçen herkese Köyüm ve Kendi adıma Teşekkür eder. Ülkemize, Köyümüze ve Faydalacak olan herkese hayırlı olmasını dilerim."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.