Kışlık lastikler takılmaya başladı

Teknoloji Yayın: 30 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 30.10.2021 11:53:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3693 okunma
Google News

Kışlık lastikler takılmaya başladı

 

TUNA İŞLEYEN  - GÖRÜNTÜLÜ 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 1 Aralık tarihinden 1 Nisan tarihine kadar belli araçlara takılması zorunlu olan kış lastikleri için lastik tamircileri vatandaşların araç lastiklerini değiştirmeye başladı.

 

Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasının Aralık ayının ilk gününde başlayacağını hatırlatan Lastik ustası İsmail Deniz, havaların soğuması ile işlerin son günlerde yoğun olduğunu söyledi.

Deniz, " Havaların soğuması ile araç lastiklerini değiştirmek isteyen vatandaşlar bize geliyor onun için son günlerde işlerimiz iyi. Karda, buzda ve ıslak zeminde tutunma, fren mesafesi ve yakıt tasarrufu açısından doğru lastik kullanmanın önemi çok büyük. Sadece ticari araç sürücüleri için değil buradan önerim tüm araç sahipleri kış lastiklerini taktırsınlar ve meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini alsınlar" dile konuştu.

 Kış lastiğini takmak için kar yağmasını beklemeye gerek olmadığını ifade eden İsmail Deniz, " Mevsim lastikleri kış mevsimindeki hava şartları için düşük performans göstermekte ve fren mesafesinin uzamasına neden olmaktadır." diyerek lastik değiştirilmesi konusunda sürücülere tavsiyede bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.