KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Eğitim Yayın: 15 Şubat 2018 - Perşembe - Güncelleme: 15.02.2018 19:14:52
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3351 okunma
Google News

Kütahya Belediyesi ve Kütahya Eğitim-Bir Sen iş birliği ile 3 yıldır düzenlenen orta okullar ve liseler arası Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma yarışması 4. kez yeniden düzenleniyor.

4.sü düzenlenecek olan Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma yarışması kapsamında Kütahya Belediyesi, Kütahya Eğitim-Bir Sen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imza protokolü düzenlendi.

Bu yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de dahil olduğu proje kapsamında üç kategoride 5. 6. 7. 8. sınıflar ve liseler olmak üzere sınavlar her üç kategoride gerçekleştirilecek. Yine üç kategoride dereceye giren ilk 43 öğrencimize toplamda 129 öğrencimize bisiklet ödülü, ilk 3 dereceye giren öğrencilerimize ise altın ile ödüllendirilecekler. Yarışmaya Kütahya genelindeki ortaokul ve lisede öğrenim gören bütün öğrencilerimiz katılabilmektedir. Ortaokul 5. 6. ortaokul 7. 8. ve liseler olmak üzere 3 kategoride 4 er kitap seçilmiş olup bu kitaplardan 100 soru yöneltilecek, 120 dk. süre zarfında aynı anda başlayacak merkezi sınavla öğrencilerimiz derecekler. Bu sınavlarda ortaokullar içi 3 yanlış 1 doğruyu, liselerde ise 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Eşitlik olması durumunda ise yaşı küçük olan bir üst sıraya geçecek. 

Yarışmaya http://kutahya1.ebs.org.tr/ adresindeki bireysel öğrenci başvuru linkinden müracaat edilebilecek. Müracaatlarımız 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle başladı. Şuan 1000nin üzerinde başvuru gerçekleştirildi. Yarışma başvuruları 30 Mart 2018 tarihinde sona erecek. Sınavlar ise 28 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınava başvuran öğrenciler sınav yeri tarih ve saatini yine başvurular bittikten sonra bittikten sonra aynı adresten duyurulacaktır. 

Protokol töreninde konuşan Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Fatih Köse; Kültür ve medeniyet şehri Kütahyamızda başlayan bu etkinlik Genel Merkezimizin de teşvikleriyle bugün pek çok ilde hayat bulmuş ve on binlerce gencimiz kültürümüze ait eserleri, tarihini, ümmeti olmakla şeref duyduğumuz Hz. Peygamberimizin (SAV.) hayatını ve tarihe yön veren şahsiyetlerin hayatını öğrenme edebi hazzı ve kitap okumanın hazzını yaşama ve tatma imkanına kavuşmuştur. Projemizin vatanı, milleti ve ümmeti için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, kültürüne ve değerlerine bağlı nesiller yetişmemizi katkı vermesini Cenab-ı Allah' tan niyaz ediyorum, dedi.

Okuyan bilinçli bir gençliğin önemine değinen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu; Biz yerel yöneticiler olarak seçilmeden önce halkımıza şu sözü vermiştik, Belediyecilik sadece asfalt atan, kanalizasyon işi yapan, temizlik yapan rutin işleri yapan bir Belediye olmamalı Kültürel anlamda sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yapabilen, insanların sadece fiziki ihtiyaçlarını gideren değil ruhi ihtiyaçlarını da gideren bir kurum olması gerektiğini ısrarla söylemiştik. Önceki dönem Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı ve şuan İŞKUR Müdürümüz Kamil Uçan ile Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma yarışma projesi hakkında ilk görüştüğümüzde bizde bu projeye katkıda bulunabileceğimizi söylemiştik. Kütahyada beraber hayırlı bir işe adım attık. Baştan bu işi düşünen, projelendiren, bu fikri ortaya koyan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu ateş Kütahyada yandı ve 81 ile Kütahya örnek oldu. Çalışmalarımız kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl 4. yarışmamızı gerçekleştireceğiz ama sürekli aynı hediyeleri veriyoruz. Çocuklarımız için biraz daha farklı ne yapabiliriz diye düşündüm ve bu yıl bir değişiklik yapalım, biz Kütahya Belediyesi olarak Kitap Okuma Yarışmasında üç kategoride 1. gelen çocuklarımızı gerekli çalışmaları yaparak Kudüs gezisine gönderelim, çocuklarımızın inşallah orada ilk kıblemiz olan Kudüsü görmelerini arzu ediyorum.
Biz yurtdışı seyahati kapsamında geçen hafta oradaydık, hakikaten tüm Müslümanların Kudüse gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Oradaki kardeşlerimizin bizlere ihyacı var. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak 80 milyonuz ama sınırlarımız dışında çok daha büyük coğrafyaların, daha büyük mazlum ve Müslüman ülkelerin umudu ve ümidi olmaya devam ediyoruz. Bu umut ve ümidin üst düzeye çıktığını unutmamanızı istiyorum. Balkanlara, Ortadoğuya gidin Türkiye konuşuluyor, Türkiyeden giden insanları sanki kardeşi, annesi, büyüğü gelmiş gibi canı gönülden kucaklıyorlar. Bu noktada biz sadece kendi şehrimizin, kendi ülkemizin değil tüm mazlum coğrafyalarında umudu ümidiyiz. Dolayısıyla çocuklarımızın öğrencilerimizin aynı umudu devam ettirmeleri için onları da geleceğe hazırlamak adına bu çalışmaları öğretmenlerinizle beraber okullarınızda siz eğitimciler yapacaksınız. 
Çocuklarımız sadece iyi bir okula gitti, iyi bir meslek sahibi oldu, yeterli mi? Bizim için bence yeterli değil, çocuklarımıza bizim idealimizi, davamızı, Peygamberimizin (SAV.) yolunu anlatmamız gerekiyor. İşte bu kitap okuma yarışmalarının da katkılarıyla çocuklarımızı şimdiden eğitmeli ve geleceğe hazırlamalıyız. Belirli aralıklarla okullarımızı ziyaret ediyoruz. Amacımız çocuklarımızın özgüvenini sağlamak, geleceğe hazırlamak, ufuk belirlemek onlara hedef koyma açısından okullara gidiyoruz ve bizi davet eden tüm okul müdürlerimizi, okullarımızı bundan sonraki süreçte de ziyaret etmeye gayret göstereceğiz.
Ülkemizin çevresi ateş çemberi, birileri birileri ile hesaplar yapıyor. Belki elli yılın belki de yüz yılın hesabını yapıyor. Biz bundan on beş yirmi yıl önce sadece seyrediyorduk. Oyun oynanırken figüran olarak belki bir kenarda duruyorduk. Artık bu dönemin bittiğini, bizim aktör olup, o oyunu bozmaya, o oyunu yönlendirmeye ve o oyuna kendi hedefimize götürmek için gayret gösteriyoruz. Bu kolay bir şey değil, şehitlerimiz var. Gittiğimizde baba ocaklarına düşen o ateşe şahit oluyoruz. Rabbim İnşallah o bölgede görev yapan askerlerimize, güvenlik güçlerimize muvaffakıyetler versin, onları başarıya ulaştırsın. Planlarının bozulduğunu inşallah hep birlikte göreceğiz. Onun için bizler hem Türkiyede hem de dünyada istikrar istiyoruz. Bu yol haritasında asla kişisel olarak hareket etmememiz gerektiğini söylemek istiyorum. Davayı düşünerek hareket etmenizi özellikle sizlerden istirham ediyorum. Biz Kütahya Belediyesi olarak sadece bu gibi projelerde değil, bu gibi başka projelerde ortaya koyduğunuz zaman sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu, sizlere destek olacağımızın burada sözünü veriyoruz.
Bu yarışmayla da okuma oranını artırarak eğitim kalitesini yükseltmek adına Belediyemiz, Eğitim-Bir Sen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bu protokolü imzalıyor, yarışmaya katılacak bütün öğrencilere başarılar diliyorum, dedi.
Öğretmenevinde düzenlenen Protokol törenine, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Fatih Köse ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit tarafından imzalanan protokole Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ve okul müdürleri katıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.