Kızılay Tavşanlı'dan Elazığ'a 5 tır kömür

Gündem Yayın: 30 Ocak 2020 - Perşembe - Güncelleme: 30.01.2020 12:16:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1824 okunma
Google News

Kızılay Tavşanlı şubesinden Elazığ'a yardım tırı

 

Tuna İŞLEYEN 

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde Kızılay Şubesi tarafından hazırlanan kömür tırları Elazığ’a gönderildi.

Elazığ, depremin yaralarını sarmaya çalışırken, depremzedelere tüm Türkiye’den yardım eli uzanmaya devam ediyor. Kızılay Tavşanlı Şubesi’nin organizesi ile kömürler bölgeye ulaştırılmak üzere Tavşanlı’dan yola çıktı.

 

Evleri yıkılan ve soğuk kış şartlarında yaşamlarını sürdürmeye çalışan depremzedeler için Kızılay Tavşanlı Şubesi de harekete geçti. Türk Kızılayı Tavşanlı Şubesi Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, depremzedelerin soğuk hava koşullarında mağduriyet yaşanmaması için ellerinden gelen gayretleri gösterdiklerini ifade ederken şunları söyledi, " Türk Kızılayı olarak Tavşanlı halkımızın ve diğer bağışçılarımızın yaptığı bağışlarla kömür memleketindeyiz. Orada yakın mesafede Türk Kızılayı gerek beslenme ve gerek barınma ihtiyaçlarını AFAD ile yapmaktalar.  Malum, Elazığ ve Malatya bölgesi soğuk hava şartları var. Bizler de bölgemizden kömür göndermeye karar verdik. Şu anda birinci ve ikinci tırlar yola çıktı . Birkaç gün içerisinde toplamda 5 tır kömür göndermiş olacağız. Tüm bağışçılarımıza da ayrıca çok teşekkür ederiz." dedi.  

Kamyon şoförlerinden Celil Ay ise, " Depremzede kardeşlerimiz için yaklaşık bin 200 kilometre yol kat ederek kömürleri ulaştırmak için yola çıkıyoruz" diyerek tüm bölge halkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.