KÖPEK ÖLÜMLERİ İNCELENİYOR

KÖPEK ÖLÜMLERİ İNCELENİYOR

Yaşam Yayın: 11 Şubat 2016 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2016 14:11:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2518 okunma
Google News

 KÖPEK ÖLÜMLERİ İNCELENİYOR

 

  Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde son günlerde kırsal alanlarda yaşanan köpek ölümlerini yerinde görmek için gelen Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mücella Çelik burada bir değerlendirmede bulundu.  
  Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, “ Bizler Türkiye genelinde yasaların bizlere vermiş olduğu 5199 Hayvan Hakları Yasasında Belediyelerimizin gönüllüler ile birlikte işbirliği ve besleme yapmak zorundadır maddesini getirmiştir. Bizim burada ve diğer yerlerde dolaşmamızın sebebi  Sayın Belediye Başkanları ve Valileri ile olsun Kurum ve Kuruluşlarıyla yapıcı, yaptırımcı güzel yaklaşımlarla hayvanlarımızın kısacık yaşamlarında onlara rahat ve güzel yaşamlar sağlanmasıdır. Bu yaşamlar nasıl olur denilecek olursa, Belediye Başkanları STK’lar ile irtibata geçip onları dinlerlerse hem işleri kolaylaşacak hem de bizlerden alacakları desteklerle görüş birliğine varıp kısırlaştırma ve hayvan bakım evleri oluşturulursa kısacık yaşamlarında hayvanlarımız rahat edeceklerdir. Ama yasaları hiçe saymak ve hiçbir yaptırım yapmamak biz STK’ları üzer ve yasanın bize vermiş olduğu yetkiyi kullanırız. Amacımız, bu kar kışta buraya gelerek sayın Belediye Başkanımız ile görüşerek, güzel irtibatlar kurarak bizlere gelen ölüm haberlerini değerlendireceğiz.
  Boş alanlarda patok ve paletler ile besleme odakları kurularak zaman içerisinde veteriner hizmet alımlarının süratle gerçekleştirildiği takdirde Tavşanlı Belediyesi Hayvanlar, İnsanlar ve Belediye olarak 1 yıl içerisinde gayet rahata ereceklerdir. Bizim Tavşanlı Belediye Başkanımızdan ricamız bizlerle irtibatına devam ettirmesidir. Tavşanlı halkına da buradan seslenmek istiyorum. Peygamber efendimizin çok güzel sözüdür; “ Merhamet edilmeyene merhamet edilmeyecektir. Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki rabbim de sizlere merhamet etsin. Bizler hepimiz vicdanlı merhametli Müslüman milletiz. Tavşanlı halkından da duyarlı olmalarını bekliyoruz. Hepsine saygı ve sevgilerimizi sunuyorum. “
  Arazideki köpekleri incelemeyi,  Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mücella Çelik ile Hayvanların Yaşam Hakkı Konfederasyonu (HAYKONFED) Saha Koordinatörü Derya Yücesan birlikte gerçekleştirdi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.