KOSGEB Desteklerinde 31 Aralık Son Gün

Ekonomi Yayın: 19 Aralık 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 19.12.2018 11:16:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3729 okunma
Google News

 

KOSGEB Başkanı Prof Dr. Cevahir Uzkurt, 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan destek programlarından Girişimcilik Destek Programı'nın, KOSGEB’in yeni vizyonu doğrultusunda ve girişimcilerden gelen taleplerin dikkate alınması ile KOSGEB İcra Komitesi tarafından alınan karar çerçevesinde 1 Ocak 2019 itibariyle yerini Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na bırakacağını söyledi.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında uygulanacak Yeni Girişimci Programı ile imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimciliğe daha yüksek miktarda destek sağlanacağını belirten Uzkurt, bu sayede ülke ekonomisinin ihtiyaçlarına daha etkin katkı sağlanacağını, bürokrasinin azaltılması anlamında da girişimci adaylarına daha kolay, sade ve hızlı çözümler sunulacağını ifade etti.

50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli olarak uygulanan destek üst limitlerinin yeni program ile arttırıldığını, imalatçı ve yenilikçi iş yapacak olan girişimcilerin 360.000 TL’ye kadar, diğer geleneksel sektörlerde faaliyet gösterecek girişimcilerin ise sağladığı istihdam performansına göre 60.000 TL’ye kadar destek alabileceklerini açıklayan Uzkurt :

“Programın destek oranı arttırılarak 75 olarak belirlendi. Kadın, genç, gazi, engelli ve şehit yakınlarımız için pozitif ayrım gözetilmeye devam edilecek.

Geleneksel girişimcilere verilecek olan destekler istihdam performansına göre verilecek olup, bu vesileyle hem azaltılmış bürokratik süreç odaklı destek alma imkânı sağlanacak hem de istihdam yaratılmasına katkı sağlanmış olacak. Bununla birlikte, tüm başvuru ve ödeme süreçleri e-devlet üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

 Bilgi için irtibat Murat Uluçay:  0 532 293 08 66 

 Adres : Dekor işhanı Kat 4 No:16 Şıhlar Sokak/ Tavşanlı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.