KSBÜ’de Ebeler Günü Kutlandı

Gündem Yayın: 08 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2019 23:17:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2306 okunma
Google News

KSBÜ’DE EBELER GÜNÜ KUTLANDI

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Dünya Ebeler Günü kapsamında, ‘’Ebeler Kadın Haklarının Savunucularıdır’’ temalı etkinlik gerçekleşti.

KSBÜ- ‘’Ebeler Kadın Haklarının Savunucularıdır’’ temalı etkinliğin açılış konuşmasını KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu yaptı. Kavuncu ebelik mesleğinin önemini vurgulayarak şöyle devam etti: ’’İnsanın ilk çığlından itibaren yanında oluyorsunuz. Daha sonraki aşamalarda da görev alıyorsunuz. Yapmış olduğunuz görevler doğrultusunda insanlara duygusal anlamda bir şekilde dokunuyorsunuz. Hele o ilk anlar, yani çocuğun doğduğu an unutulmayacak anlardır.  Doğrusu bizler de çocuklarımızın doğduğunda yanında bulunan ekibi saygıyla anarız. Ebelerimizin günü kutlar, öğrencilerimizin de geleceğinin parlak olmasını temenni ederim.’’  

 

 

Rektör Kavuncu’nun ardından Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Duygu Perçin Renders bir konuşma gerçekleştirdi. Renders, ebelik mesleğinin profesyonelleşmesi ve akademik alanda güçlenmesine değinerek, ‘’Anne ve bebek ölümleri azalmıştır. Son rakamlara göre Türkiye’de doğum esnasında anne ölümleri 100.000 de 70’den, 100.000 de 14’e kadar gerilemiştir. Bebek ölümleri ise 1000’de 40’dan, 1000’de 7’ye düşmüştür. Ebelerimiz çok kıymetlidir. Onlar bizleri yaşatmakta ve insanların önemli anlarında yanlarında bulunmaktadır. Hatta sadece kadın haklarının değil, tüm insanların savunucularıdır.’’ diye konuştu.

Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Durmaz, böyle bir etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu dile getirerek, başta Rektör Kavuncu ve Rektör Yardımcısı Renders olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinlikte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Deniz Sayıner, Kütahya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Buket Güngör ve alanında başarılı ebeler konuşma yaptı. Rektör Kavuncu konuşmacıları tebrik ederek, hediye takdim etti. Konuşmalar dışında öğrenciler ebelik hakkında bir tiyatro gösterisi gerçekleştirdi. Gün anısına düzenlenen afiş yarışmasını ise ebelik bölümü öğrencisi, ‘’Dokunmaktan Korkma’’ başlıklı afişi ile Betül Duru kazandı. Duru’ya ödülünü Rektör Kavuncu takdim etti. Etkinliğin sonunda toplu olarak hatıra fotoğrafları çekildi ve ardından veda edildi.  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.