KSBÜ'de Sosyokültürel Etkinlikler kapsamında Kütahya'yı tanıyor

Gündem Yayın: 02 Ekim 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 02.10.2021 14:48:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
986 okunma
Google News

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) öğrencileri “Sosyokültürel Etkinlikler” dersi kapsamında Kütahya’yı tanımaya başladı. 

“Kütahya’yı tanımadan mezun olunmayacak” sloganıyla başlayan “Sosyokültürel Etkinlikler” dersi kapsamında, KSBÜ'de üniversite hayatına başlayan bin 500 öğrenci, Kütahya’nın önemli değerlerini ve yerlerini keşfediyor. Rektör Kavuncu dersle ilgili öğrencilere konuşma yaparak, “Ders süresince Kütahya’ya değer katan kişileri, kurumları, STK’ları veya doğasını keşfedeceksiniz. Bu dersimizi çok önemsiyoruz.” dedi. 

Öğrencilerin farklı destinasyonlarından bir tanesi Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Evi oldu. KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, Germiyan Sokağı'ndaki tarihi evde gerçekleşen sanatsal çalışmalar hakkında öğrencileri bilgilendirdi. 

Farklı duraklardan birisi ise Keramika'ydı. Öğrenciler burada çalışmaları yerinde izledi. 

Sosyokültürel Etkinlikler dersi Koordinatörü Doç. Dr. Sultan Güçlü, ders hakkında şu açıklamaları yaptı: “Öğrencilerin ders dışı bilimsel, sosyal, toplumsal ve kültürel gelişmelerine katkı sağlamak, öğrencileri yaşam boyu öğrenen bireyler olarak yetiştirmek amacıyla planlanan 'Sosyokültürel Etkinlikler' dersini başlattık. Kütahya Belediyesinin de desteğiyle öğrenciler 'Kütahya'yı Tanıyorum' etkinliğine katıldı. Germiyan Sokağı ve Kent Tarihi Müzesi, Sıtkı Olçar Çini Müzesi, Yıldırım Beyazıt Han Ulu Camii, Arkeoloji Müzesi ve Çini Müzesi rehber eşliğinde gezildi. Bir grup öğrenci Kızılay, bir grup öğrenci Yeşilay bilgilendirme toplantılarına katıldı. Eş zamanlı olarak Kütahya Kent Konseyi Kültür ve Sanat Merkezi, Keramika ve Hekim Sinan Tıbbi Bitkiler Araştırma Merkezinde de etkinlikler düzenlendi. Hep birlikte önemli yerler keşfedeceğiz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.