Kümaş Manyezit'e Ziyaret

Ekonomi Yayın: 07 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 07.12.2019 11:16:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3488 okunma
Google News
MURAT ÜLKER’DEN ALTI KITAYA İHRACAT YAPAN
KÜMAŞ MANYEZİT’E ZİYARET
 
 Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük manyezit üretim şirketi Kümaş Manyezit’in Kütahya, Beşçam’da bulunan manyezit ocaklarını ziyaret etti. 
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker Kütahya’da bulunan, Kümaş Manyezit bünyesindeki manyezit ocaklarını ziyaret etti. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen gezide, Murat Ülker ve beraberindeki heyete Franklin Templeton Yatırım CEO’su Erman Kalkandelen de eşlik etti. 11 Kasım’da Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı ağaçlandırma çalışmalarını da yerinde inceleyen heyet, maden sahalarını ve fabrikayı da ziyaret etti. 
Murat Ülker, maden sahasında yaptığı incelemelerde 2019 yılı için başarılı ve verimli bir yılı geride bıraktıklarını ifade ederken, tüm çalışanlara teşekkürlerini iletti. Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi’nin de katıldığı fabrika gezisinde, yeni fused manyezit, harç tesisleri ve refrakter tuğla fabrikasındaki imalat süreci de incelendi. Fabrikada başta demir-çelik olmak üzere 8 ayrı sektör için 100’ün üzerinde ve 2 bin 500 ayrı ölçüde özel ebat refrakter tuğlası siparişle üretilip ihraç ediliyor. 
 
6 KITADA 50’DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT
Manyezit gibi doğal bir zenginliği işleyerek ülke ekonomisine ve ihracatına önemli katkılarda bulunan Kümaş, madencilik çalışmalarında toprağın yapısının korunmasına öncelik verilirken; çevre üzerindeki etkilerin azaltılması ve sosyoekonomik bir etki yaratılmasını da göz önünde bulunduruyor. Kütahya, Tavşanlı ve Kütahya Organize Sanayi bölgesinde üç adet üretim tesisiyle Türkiye’deki tüm demir çelik üreticilerinin manyezit bazlı refrakter ve harç ihtiyacını karşılayabilen Kümaş, dünyanın en büyük 10 refrakter üreticisinden biri olarak, 6 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyor.  
 
Rakamlarla Kümaş:
• 3 adet üretim tesisine ve yıllık yaklaşık 1,2 milyon cevher işleme kapasitesine sahip 
• Dünyanın en büyük 10 refrakter üreticisinden biri
• Ürünleri 6 kıtada 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor
• 1.000’den fazla kişiye istihdam sağlıyor.
• Ciro 6 sene içinde ABD bazında 92 artarak 2018 yılında 242 milyon ABD’ına ulaştı. 
• İhracat 2018’de 115 milyon ABD’ına; şirketin Yıldız Holding’e devri sonrası döviz girdisi ise 466 milyon ABD’ına ulaştı. 
• 2015 yılında 70 bin ton olan tuğla üretimi 2018 yılında 96 bin tona yükseldi.
• Şirketin Yıldız Holding’e devri sonrası 53 m ABD yatırım yapılarak, üretim kapasitesi 2 kata yakın artırıldı ve entegre iş modeline geçildi 
Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş Hakkında: 
Kütahya-Eskişehir-Bilecik üçgeninde yer alan doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandırmak, demir-çelik, çimento vb. sektörlerin ithalat bağımlılığını kesmek ve bu alandaki ihracatı başlatmak amacıyla 1972 yılında halka açık bir anonim şirket olarak kurulmuştur. 1976 yılında sinter manyezit üretimine başlaması, 1990 yılında kurulan tuğla fabrikası ile entegre kuruluş haline gelmesi ve 2008’de fused manyezit üretimine başlaması ile büyüme serüvenini devam ettirmiştir. Günümüzde, yüksek kaliteli mikrokristalin kristal yapısı ile ün yapmış olan doğal manyezit cevherinden ürettiği sinter manyezit, fused manyezit, fused oksikrom ve kalsine manyezit türevi ürünleri endüstriyel hammadde olarak piyasaya sunan Kümaş, aynı zamanda da tuğla ve harç tesislerinde nihai ürün olarak manyezit, dolomit ve alümina esaslı refrakter tuğla ve harçları üreten entegre bir fabrikaya sahip. 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.