Kur'an-ı Kerim ve kitap hediye edildi

Gündem Yayın: 22 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 22.05.2020 02:04:37
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2362 okunma
Google News

 

 

Arınma mevsimi olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken bir Kadir gecesine daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.  

İnananlar için bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınlayan İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, “Rahmet ve mağfiret ayı ramazanın son günlerini taçlandıran Kadir Gecesi'ne kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. "

Kur'an-ı Kerim'in bu gece indirilmiş olduğunu hatırlatan İlçe Müftüsü Aksoy;

“Rabbimizin, 'Biz onu (Kuran'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik.' (Kadir, 1)" ayetiyle beyan ettiği üzere bu gece, yeryüzünün, sözlerin en güzeli, mümin gönüllerin şifası, insanlık için hidayet rehberi olarak indirilen son vahiyle buluştuğu gecedir.” değerlendirmesinde bulundu.“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Kuran’la ilişkimizi gözden geçirmek, başta Rabbimiz olmak üzere kendimizle, çevremizle ve bütün kainatla ilişkilerimizi tevhit, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek için önemli bir fırsattır.” ifadesini kullandı.

Kadir Gecesi’nde yapılması gereken en önemli ibadetlerden birisinin de dua olduğunu ve bu duanın da bize Hz. Peygamber (s.a.s) tarafından öğretildiğini ifade eden İlçe Müftümüz Hüseyin Aksoy ; “Hz. Âişe annemiz, Peygamber Efendimize; Ey Allah’ın Resulü! Kadir gecesinin hangi gece olduğun bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim? diye sormuş.

Peygamber Efendimiz de; “Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet! diye dua etmesini tavsiye etmiştir”.

Bu gün aynı zamanda 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramı olması dolayısıyla Gençliğin Bayramını Kutluyoruz.

Bu Kadir Gecesinde ve Gençlik Bayramında gençliğimizin yanında olduğumuzu htirmek ve onları bu salgın hastalık sürecinde evlerinde Kur'an'la ve kitapla buluşturmak amacıyla ilçe müftülüğümüz olarak yaklaşık 1800 gencimize Cami/Kuran kursu Gençlik liderleri vasıtasıyla evlerinde Kur'an-ı Kerim ve kitap hediye etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu kampanyanın oluşmasında emeği geçen herkese de teşekkür ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta İlçemiz, ülkemiz ve bütün İslam aleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyorum. Salgın hastalık sebebi ile ayrı kaldığımız; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzu yaşadığımız camilerimize, yeniden kavuşmayı, Ramazan Bayramına sağlık, afiyet içerisinde erişebilmeyi Yüce Mevla’dan Hak’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.