KURUMLARDAKİ ÇOCUKLARIMIZ AİLE ORTAMINA KAVUŞUYOR

Yaşam Yayın: 09 Ekim 2018 - Salı - Güncelleme: 09.10.2018 09:07:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4102 okunma
Google News

 
 
KÜTAHYA VE İLÇELERİNDEKİ KORUYUCU AİLELERİ BİR ARAYA GETİRMEK AMACIYLA KÜKAD TARAFINDAN KAHVALTI PROGRAMI DÜZENLENDİ. KAHVALTIDA AİLELER BİRBİRLERİYLE TANIŞIRKEN, ÇOCUKLAR DA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ.
 
 
Kütahya’daki koruyucu aileler; Kütahya Koruyucu Aile Derneği (KÜKAD) tarafından organize edilen ve işadamı Göksel Özçınar’ın sponsorluğunda gerçekleştirilen kahvaltı programında buluştu.
Germiyan Konağı’ndaki tanışma ve kaynaşma programına koruyucu aileler çocuklarıyla birlikte katıldı.


 
 “KURUMLARDAKİ ÇOCUKLARIMIZ AİLE ORTAMINA KAVUŞUYOR”
Programda konuşan KÜKAD Başkanı Yasemin Çavdar, devletin her ne kadar bu çocuklara sahip çıksa da aile ortamını sağlayamadığını bu nedenle kurumdaki çocukların sevgi ve güven dolu koruyucu ailelerde büyümelerinin çok daha değerli olduğunu söyledi.
Kendisi de iki çocuğa koruyucu aile olan  Çavdar “Çocuklarımızın maddi olarak hiçbir sıkıntısı ve talebi yok, devletimiz tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Tek eksikleri aile ortamı ve anne-baba sevgisi. Biz çocuk seven bir toplumuz, hepimizin sofrasında bir tas fazla çorbası, sevgiye muhtaç bir çocuğu sarmalayacak  sonsuz sevgisi vardır. Devletimiz bu konuda ailelerimizi destekliyor ve ev hanımlarımızı sigortalıyor. Kütahya’daki Sevgi Evleri’mizde 240‘a yakın çocuğumuz aile bekliyor. Ben yapamam demesin vatandaşlarımız, inanın kendi evladınızdan hiç farkı yok. Yeter ki kalbinizi açın, o sevgi ve hoşgörüyü Rabbim kendiliğinden veriyor. Gelen çocuk sizin hayatınıza, siz de onun hayatına çok şey katıyorsunuz. Aile ortamında büyüyen çocuk topluma daha çabuk adapte oluyor ve geleceğimizi emanet edeceğimiz donanımlı ve özgüvenli bireyler kazandırıyoruz” dedi.
Dernek Başkanı Yasemin Çavdar, KÜKAD olarak hedeflerinin hiçbir çocuğu uzun süre kurumda bırakmadan ve hepsini aile ortamına kavuşturmak olduğunu vurguladı.


 
- “BU ÇOCUKLARIMIZIN VEBALİ HEPİMİZİN OMUZLARINDADIR”
Bakıma muhtaç çocukların bakımı ve eğitimine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Koruyucu Aile’ uygulamasının Kütahya’da meyvelerini verdiğini kaydeden Çavdar, “Kurumlarda kalan çocuklar için, devletimiz vatandaşlara sorumluluğu paylaşma çağrısı yaptı. Kütahya’daki koruyucu ailelerimiz de bu noktada üzerine düşeni yerine getirerek bu çağrıya kulak vermiş oldu. Bu çocuklarımızın vebali hepimizin omuzlarındadır. Tüm koruyucu ailelerimize bu çocuklara kol kanat gerdikleri için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
 


Öte yandan aileler programda birbirleriyle tanışırken, çocuklarda kendi aralarında oyunlar oynadılar. KÜKAD Başkanı Yasemin Çavdar ile Burak Özçınar da çocukların sevinçlerini paylaşarak aileleriyle birlikte günün anısına fotoğraf çektirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.