Kuş Serisi TOFAŞ Yok Satıyor

Ekonomi Yayın: 30 Haziran 2016 - Perşembe - Güncelleme: 30.06.2016 10:21:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
6527 okunma
Google News

 

Kuş Serisi TOFAŞ Yok Satıyor 

Adına kulüpler kurulan, "Kuş Serisi" olarak adlandırılan "Şahin, Doğan, Kartal" model araçlar, yıllar önce üretimleri durdurulmasına rağmen hala en çok satanlar arasında yer alıyor.

Piyasada fiyatı 10 bin liranın altında bakımlı, kullanılabilir durumda "Kuş Serisi" araç kalmazken, modeli yüksek olanlarının fiyatları 20 bin liraya yaklaşıyor.

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Tofaş Sevdası ile bilinen Tikod Kütahya Temsilcisi Burak Kaya, “Öncelikle TOFAŞ`ın her bir insanda farklı bir yeri vardır. Benim de aynı şekilde yıllarca bitmeyen bir sevda . Öncelikle sorunuza gelirsek talebin yüksek olması sebebi bence bütçeleri fazla zorlamayan uygun fiyatı,  yedek parçasının ucuz olması ve kolay bulunması gibi nedenlerle tercih edilen bu araçların, ileri teknolojiye sahip olmadıkları için tamiratı da kolay ve hesaplı yaptırılabiliyor. Fiyat konusuna geldiğimizde  20-25 bin TL ye bile artık satışlarına rastladığımız TOFAŞ`ın ona verilen değerin bence bir görüntüsüdür. Bazı kişiler bu araçlar için olumsuz yönde düşünceleri olsa da bizim düşüncemizde ise TOFAŞ yıllardır bitirilemeyen ve sevdası gün geçtikçe artan bir efsane.

Birisi geliyor diyor ki 22 bin TL ye TOFAŞ mı olur ?  Evet olur, sebebi biraz öncede dediğim gibi 22 bin TL gibi rakamlara satılan araçlar orijinalliğine sadık kalınmış kilometresi ise 40-80 bin km’de aynı zamanda boyasız ve hiç lpg takılmamış itina ile saklanmış.

Araçlar değeri parayla bile ölçülmesi zor olan bu güzelliklerin etmesi bence çok normal. Şunu da belirtmek isterim ki TOFAŞ şu 2016 yılında sıfır araçlarını çıkarmaya başlasa bir çok kişi talep olacağına ve daha satışlarına başlanmadan taleplerinin olacağına eminim.  Ben kendi adıma konuşmam gerekirse 89 model 27 bin orjinal km ‘de ve boyasız aracım var. Şu an piyasa değeri emsali 5-6 bin TL olan aracın Orijinallik sebebi ile 13 bin TL verilmesine şahit oldum, fakat satmadım çünkü kendimde TOFAŞ hastası ve sevdalısı olarak bu güzelliği parayla ölçülmeyeceğini düşünüyorum.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.