KUŞU NURULLAH BAYRAM İLKOKULU VE ORTAOKULUNUN AÇILIŞI

Eğitim Yayın: 17 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 17.04.2018 10:27:20
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3517 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR, KUŞU NURULLAH BAYRAM İLKOKULU VE ORTAOKULUNUN AÇILIŞINA KATILDI
2011 yılında meydana gelen Simav depreminde hasar gören ve yapılan testler sonucu depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılan Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulu, Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yapılarak hizmete sunuldu.  

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesinde düzenlenen Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulu açılış törenine Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Simav Kaymakamı ve Kuşu Beldesi Belediye Başkanı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Simav ilçe protokolü, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay yaptı. Okul hakkında bilgiler veren Aktay, “2011 yılında Simav depremi sonrasında boşaltım kararıyla yıkılan okulumuzun yerine Kütahya İl Özel İdaresi tarafından şu anki mevcut okul binamız yapılıp geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. İlkokulda 110 öğrenci, ortaokulunda 105 öğrenci olmak üzere toplam 215 öğrencimiz eğitim - öğretim görmektedir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından öğrenciler işaret diliyle “Türkiyem” türküsünü okudu, folklor gösterileri ile müzik dinletisi sundular. 

“DEPREMİN VERDİĞİ ZARARLAR YÜZDE YÜZ TELAFİ EDİLDİ”

Gösterilerin ardından söz alan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan Simav depreminde zarar gören tüm kamu binalarının ve okulların telafi edildiğini söyledi. Tan, “Simav depreminden sonra okul binalarımızda meydana gelen hasarlar bu süre zarfında yüzde yüz oranında telafi edildi. Bütün kamu binalarımız, yurt binalarımız, okul binalarımız tamamlandı. Gençlerimizin bu sevinci bizlere umut veriyor. Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimiz burada. Hepsi gelecekte ülkemizin farklı köşelerinde hizmet edecekler. Gençlerimizin eğitilmesi ülkemiz açısından çok önemli. Gençlerimizin iyi bir eğitim almalarının yanında ahlaklı, iyi birer insan olmalarını temin etmemiz gerekiyor” dedi.

“TÜRKİYE’NİN YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNE İHTİYACI VAR”

Her ferdin, her ailenin, her milletin gündeminde olan eğitim gibi önemli bir konuda Kuşu’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, yetişmiş insan gücüne dikkat çekti. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada hayatta kalması için iyi eğitim almış gençlere ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Vali Nayir, “Dünya güçlülerin dünyası, güçlülerin haklı olduğu bir dünyada yaşıyoruz ve güçlü olmak zorundayız. Cenab-ı Hakk bize güçlü olacak bir sürü nimeti bahşetmiş. Topraklarımızın altında değişik madenlerimiz, sıcak sularımız; topraklarımızın üstünde ormanlarımız var ama bu zenginlikler yeterli değil, en büyük zenginlik iyi yetişmiş, iyi eğitim almış insan gücü zenginliği. Buna sahip olmadığımız ve bu yönde güçlü olmadığımız zaman bizi bu coğrafyada çok görenlere yenik düşme ihtimalimiz var. Bizim ihtiyaç duyduğumuz insan gücünü, o zenginliği sağlamak için bu okullarımız ve pansiyonlarımız çok önemli. Devlet, merkezi yönetimiyle, yerel yönetimiyle, özel idaresiyle, belediyeleriyle buralara destek veriyor, okulları yapıyor. Bu okullarda aynı zamanda isimlerini vermiş olduğumuz maarife emek verenleri ve bu toprakları korumak için can veren şehitlerimizin adını da yaşatıyoruz ama bunlar burada sağlam bir eğitim verilmesiyle sonuç bulacak. Öğretmenlerimizin gayreti, öğrencilerimizin hevesi, velilerimizin de buna destek vermesiyle biz buralardan en iyi sonuçları alacağız. Bu dünyada bizlere düşen görev geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek olmalı. Her ferdin, her ailenin görevi bu olmalı, mutlaka bu konuda kafa yormamız lazım” dedi.

“KUŞULULAR EMEĞİN KARŞILIĞINI VERECEK”

Kuşuluların, devletin verdiği emeğin karşılığını en iyi şekilde vereceğine inandığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler Kuşulularımızı, doğup büyüdükleri topraklara bağlı, kendi tarihini, kültürünü seven, onları yaşatmaya çalışan insanlar olarak bildik. Haklarını bilen ve onu da sonuna kadar savunan insanlar olarak tanıdık. Yine inanıyoruz ki Kuşulular eğitim konusunda da geri kalmayacak, devletin vermiş olduğu bu emeğin karşılığı olarak buradan en başarılı eğitimin alınması için ne gerekiyorsa o konuda da gerekli fedakarlığı yapacaklar ve kendi yaşadıkları beldeye, Anadolu coğrafyasına Türk milletine layık evlatlar yetiştirmek için de gayret sarf edecekler. Gayemiz bu.  Bu güzel ortamın hazırlanmasına destek sağlayan bütün karar organlarını tebrik etmek istiyorum, ama asıl tebrik edilmesi gerekenler öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmalıdır. Onlar da başarılarıyla bu tebrike hak kazanacak yolda gayret sarf etmeliler. Ona da inanıyor ve güveniyoruz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulunun açılış kurdelesi dua eşliğinde, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ve öğrenciler tarafından kesildi. 

Açılışın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile protokol üyeleri Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulunu gezerek incelemelerde bulundu, öğretmenlerle bir araya geldi. 

“BAŞARI SİZİN BAŞARINIZDIR”

Eğitimde elde edilecek başarının öğretmen başarısı olacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Öğretmenler odası yalnızca çay içip dinlenilen bir yer değil de aynı zamanda birbirinizin şevkini artıran odalar olmalı. Buraların kıymetini sizler artıracaksınız. Herkesin ümidi sizlersiniz. Geleceğimize ait bir hamur şeklinde verilmiş çocuklarımıza siz şekil vereceksiniz, başarı sizin başarınız olacak. Size verilmiş büyük bir sorumluluk var. İnanıyoruz ki öğretmenlerimiz bunu başaracak kabiliyette ve güçteler. Tatmin duygusu en yüksek görevdesiniz. Buradaki herkesin bir öğretmeni vardı ve herkes de onlara çok şey borçlu” dedi.

12 derslikli Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulunun 1 milyon 466 bin 740 TL’ye mal olduğu bildirildi.

ŞEHİT SABİT DEMİRTAŞ ÖĞRENCİ PANSİYONU HİZMETE SUNULDU

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kuşu Nurullah Bayram İlkokulu ve Ortaokulu açılışı sonrası Kütahya İl Özel idaresi tarafından yapılan Şehit Sabit Demirtaş Öğrenci Pansiyonunun açılışına katıldı. 
 
Törende AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Simav Kaymakamı ve Kuşu Beldesi Belediye Başkanı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Simav ilçe protokolü, STK Temsilcileri, Şehit Sabit Demirtaş’ın annesi Hamide Demirtaş, eşi İsmihan ve çocukları Refik ile Rıdvan Demirtaş katıldı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şehit Sabit Demirtaş Öğrenci Pansiyonunun açılış kurdelesini şehit ailesiyle birlikte kesti, açılış sonrası pansiyonda incelemelerde bulundu. 

26 erkek öğrenci kontenjanlı Şehit Sabit Demirtaş Öğrenci Pansiyonunun 576 bin TL’ye mal olduğu bildirildi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.