KÜTAHYA ASKF YENİ BİNASI HİZMETE GİRDİ

Spor Yayın: 06 Haziran 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 06.06.2016 11:04:14
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3356 okunma
Google News

KÜTAHYA ASKF YENİ BİNASI HİZMETE GİRDİ
Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun yeni hizmet binası törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, ASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, ASKF Kütahya Başkanı Murat Cengiz, ASKF İstanbul,Bursa,Balıkesir,Manisa Ve Burdur Başkanları, A Milli Takım Ve Vakıfbank Voleybol Takım Kaptanı Gözde Kırdar, TRT Spor Teknik Analiz Program Yapımcısı Ahmet Alp Pehlivan, Gençlik Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, daire müdürleri, ASKF Kütahya yönetim kurulu üyeleri ve spor camiası katıldı.

Açılış konuşması yapan ASKF Kütahya Başkanı Murat Cengiz, "Kuruluşun ve kurtuluşun kenti Kütahya’mızda spor yapanlar nüfusa oranlandığında kulüp sayısı ve lisanslı sporcu sayısı olarak kayda değer bir yerdedir. Ali Sami Yen gibi teknik adamların görev yaptığı şehrimiz sportif bir merkezdir. Federasyonumuzun kurulduğu 1982 yılından bu yana 34 yıl geçmiştir. Bizler spora ve sporcuya destek vermekten gurur duyuyoruz. Bizler bu hizmetlere devam edeceğiz. Binamızın kuruluşundan yapıma kadar hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Spordaki başarısında Kütahya'nın önemli bir rolünün olduğunu belirten A Milli Takım ve Vakıfbank Voleybol Takım Kaptanı Gözde Kırdar, "Kütahya doğumluyum, ilk voleybol oynamaya Kütahya da başladım. 350 den fazla milli oldum, ben bunu Kütahya'ya borçluyum. Yeni binamızın herkese hayırlı olmasını, her türlü amatör branşta yeni başarılar sağlamasını diliyorum" dedi.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun sadece futbolla anılmasının doğru olmadığını kaydeden ASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, "Spor çok önemli bir olgudur. Bizim birlik ve beraberliğimizi pekiştiren çok önemli bir unsurdur. Spor,  kardeşlik, barış insanların birbirine yaklaşmasına vesile olur. Ülkemizin tanıtımına katkı veren en önemli unsunlardan bir tanesidir. Biz 81 ilde faaliyet gösteren bir kuruluşuz. Biz Türkiye'nin her ilinde varız. Kendimize ait binamız olmayan federasyonumuz bulunmamaktadır. Son 10 yıldır sporda çok güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Biz konfederasyon olarak sadece futbolla anılmaktayız, ancak sporun her branşında faaliyet göstermekteyiz. Futbol en önemli enstrümanımız ama tüm branşlara büyük destek veriyoruz. Bu binanın açılışında konfederasyonun büyük bir katkısı var. İnşallah hayırlı güzel hizmetler yapsınlar. Sporcu kulübümüz 130'larda, inşallah 200-250'lere çıkar. Konfederasyon 13 bin kulübü temsil etmektedir. Yüzbinlerce sporcuyu temsil etmektedir. Biz ülke kardeşliğine, barışına daha fazla hizmet yapmak istiyoruz. Hangi şehirde olursa olsun hem devletimizi, hem yerel yönetimleri arkamıza alarak yol yürüyüp, eksik kalanları tamamlamaya çalışıyoruz. Binamızın Kütahya’mıza, spor camiamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"KÜTAHYA'DA TOPRAK SAHA KALMADI"
 
Göreve başladığı günden itibaren Kütahya'da tamamlanan ve yapımı devam eden spor yatırımları hakkında bilgiler veren Vali Şerif Yılmaz, "Spor, barış ve kardeşliğin temelinin atıldığı alandır. Hepimizin ilk tanıştığı şey spordur, ama bu farklı dallarda olabiliyor.  Spor denilince ilk futbol akla geliyor. Amatör spor kulüpleri de sadece futbolu temsil etmiyor.  İlimizde amatör spor kulüpleri de Amatör Spor Kulüpleri Federasyunu'nun çatısı altında faaliyetlerini yürütmekte. Tabi sporun Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kütahya’da da yaygınlaştırılması için, özellikle tabana ulaştırılması için, gençlerimizin spora kanalize edilmesi, kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için de amatör ruhla bu işlerin yapılması gerekiyor.  İlimizde de bu işi başarıyla yapan tüm arkadaşları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Burada bize düşen görev altyapıyı oluşturmak.  Bugün görevini tamamlamış bir vali olarak söylüyorum, Kütahya’da toprak saha kalmadı. Gerek çim, gerekse sentetik çim, tüm ilçelerimizde bunu tamamladık. Bugün farklı ilçeleri, merkez dahil olmak üzere okullarımızdaki spor salonlarını, özellikle okul dışındaki zamanlarda da kullanılması için gerekli talimatı verdik. Bu bağlamda Gençlik ve Spor Bakanlığımızca yapılamayan, eksik olan yerlerdeki spor salonlarını özellikle Milli Eğitimin imkanlarını kullanmak suretiyle  oralara da spor salonları kazandırmaya çalıştık. Merkezde ilk defa belki de şuana kadar Kütahya'da olmayan bir şeyi gerçekleştirdik. İl Özel İdaresinin kaynaklarıyla il merkezi de dahil olmak üzere semt sahası yapmaya karar verdik. Bunun dışında içinde bulunduğumuz kompleks yeterli gelmiyor bize. Yüzme havuzumuz, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılmak zorunda kalındı. TOKİ'de spor kompleksiyle ilgili çalışmalar başlattık. Bunun planlaması yapıldı. Şuan itibariyle bir yüzme havuzu, 2 adet semt sahası ve tenis kortunun ihalesi yapıldı. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içersinde de inşaata başlanacak" şeklinde konuştu.
 
"KÜTAHYASPOR PROFESYONEL BİR TAKIM"
 
Amatör ruhla yapılan tüm spor dallarının desteklenmesi noktasında büyük hassasiyet gösterdiğini ifade eden Vali Şerif Yılmaz, "Amatör spor fedakarlıkla yapılan bir spor. Amatör sporun başkanlıklarını yürüten arkadaşlarımızın çoğu cebindeki parayı sporcularla paylaşıyor, yaptığı masrafın çoğunu kendi karşılıyor. Biz de buna destek olmaya gayret ettik. Özellikle amatör sporlardaki farklı branşlarda, ferdi branşlar dahil olmak üzere onlara destek vermeye çalıştık. En fazla eleştirildiğim konulardan bir tanesi Kütahyaspor'a destek vermediğimdir. Kütahyaspor amatör de olsa profesyoneldir. Benim açımdan amatör, ruhla yapılan çalışma ve bunu tabana yaymadır. Oradaki spor yapan kardeşlerimiz belki ayakkabısını, belki formasını  alamıyor, ama daha önceki çalıştığım yerde de aynı şey ifade edildi. Gerek antrenör, gerekse sporcu maaşı benden fazla olan bir insana benim cebimden para çıkartıp vermem doğru olmaz.  Buradaki kıstas bu işten, spordan para kazanmadan amatör ruhla yapılan her türlü spora destek verilmesidir. Ticari olarak bunu yapan birisine bir apartman daha almak benim görevim değildir.  Ama tek bir istisna daha vardır o da gerek yurtdışında gerekse yurt içinde bayrağımızı dalgalandıran kim varsa onun her zaman arkasında olmamız lazım. Gerek maddi gerekse manevi, işte bugün kızımız geldi. Bunlar örnek insanlar, bugün Türkiye’nin bayrağını dalgalandrımak için yurt dışındaki müsabakalara gidiyorlar. Onun için burada onure edilmesi, bu vefanın gösterilmesi gerekiyor. Yine bugün ilimizden çıkan gerek halterde, gerek boksta, diğer branşlarda başarılı arkadaşlarımız var onları onure edip sahip çıkmamız lazım. Çünkü futbolla diğer branşları ayırıp karıştırmamak gerekiyor. Ben bu duygularla yeni binamızın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah yeni yapılan bu tesisle amatör sporumuzun tabana da yayılacağını düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde ayrılacağım için de arz-ı veda ediyorum. Tüm spor camiamıza da hakkınızı helal edin diyorum" dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Vali Şerif Yılmaz, TRT Spor Teknik Analiz Program Yapımcısı Ahmet Alp Pehlivan'a hediye verdi.
 
Daha sonra açılış  gerçekleştirildi. Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun yeni hizmet binası Vali Şerif Yılmaz ve beraberindeki protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete sunuldu.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.