KÜTAHYA ÇİNİ, TERMAL, KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM FESTİVALİ BAŞLADI

Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali ‘Demokrasi ve Özgürlük’ Etkinlikleri 42'inci kez kapılarını açtı.

Gündem Yayın: 21 Ağustos 2016 - Pazar - Güncelleme: 21.08.2016 13:32:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3439 okunma
Google News


 

Kütahya Belediyesi fuar alanında düzenlenen açılış törenine, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Macaristan Fahri Konsolosu Kütahyalı İşadamı İsmet Güral, ilçe belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları,  daire müdürleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehteran takımının gösterileriyle devam eden programının açılış konuşmasını Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu yaptı. Başkan Saraçoğlu konuşmasına şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. 

15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışması sebebiyle bu sene festival havasını tam anlamıyla oluşturmanın doğru olmadığını ifade eden Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, “Bu sebeple bu yıl ki festivalin ana temasını ‘’Demokrasi ve Özgürlük Etkinlikleri’’ olarak belirledik. Her gün şehitler gelmeye devam ediyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi. 

Festivalin Kütahya için önemine dikkat çeken Başkan Saraçoğlu,  “Kütahya’nın tarih ve kültürünün zengin olması, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının bol olduğu yeterince anlatılmalı. Geçtiğimiz yıl itibariyle fuar olarak değil festival olarak düzenlemeye başladık. Fuarlar artık önemini yitirdi. Festival olarak düzenlemek kaliteyi artırıyor. Geçtiğimiz yıl 90 esnaf katılım gösterdi. Bu sene hem darbe kalkışması sebebiyle çok kapsamlı bir organizasyon düşünmediğimiz için hem de kaliteyi artırmak için her sektör gurubundan 1 esnaf katıldı ve 70 esnaf katılım göstermiş bulunuyor. Bu sene sahne alacak sanatçılar içinden geçmekte olduğumuz sürecin atmosferine uygun olacak şekilde tasarlandı” diye konuştu. 

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun konuşmalarının ardından Kütahya Çini, Termal, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali’nin açılışı Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Kütahya İl Protokolü tarafından gerçekleştirildi. 

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberindeki heyet ile birlikte ’Demokrasi Nöbetinde Kütahya Sergisi’ni inceledi, açılan standları tek tek ziyaret edip esnafla sohbet etti. 

Festivalde Türkiye Okçuluk Yarışması Ödülleri ve Çini Yarışması Ödül Töreni yapılacak. Safiye Soyman ve Faik Öztürk konserlerinin yanı sıra Diriliş Ertuğrul oyuncuları, Uğur Arslan, Dursun Ali Erzincanlı, Mehmet Zeyd Yıldız, mehter gösterileri, halk oyunları, tasavvuf gecesi ve sema gösterileri de yer alacak.

Kütahya Belediyesi Geleneksel Sünnet Şöleni ve Kick Box turnuvaları festivalde gerçekleşecek. Ayrıca kapalı Fuar alanında 'Demokrasi Nöbetinde Kütahya' konulu resim sergisi 17 gün boyunca açık kalacak. Aynı alan içinde çini sergisi de ziyarete açık olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.