Kütahya Çinisi Yunanistan'da Sergilenecek

Sanat Yayın: 08 Mayıs 2018 - Salı - Güncelleme: 08.05.2018 19:43:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2996 okunma
Google News

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Türkiye'nin Yunanistan'daki Gümülcine Başkonsolosluğu'na bağlı bir eğitim merkezinde sergilenmek üzere çini süslemelerden oluşan pano yapıyor.  Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri Özkan Tokaç ve Sezin Erbil Kara, çini panoları öğrencilerle birlikte yaptıklarını söyledi. Bir süre önce Yunanistan'a gittiğini belirten öğretim görevlisi Sezin Erbin Kara, Gümülcine kentindeki Türkler için açılan Gençler Birliği adlı eğitim merkezide çeşitli sanatsal eğitimlerin verildiğini belirtti. Kütahya'ya döndükten sonra bu merkezde sergilenmek üzere çini süslemeli pano yapmaya başladıklarını ifade eden Kara şöyle konuştu:

"Gümülcine'deki Gençler Birliği Eğitim Merkezi'ne oradaki soydaşlarımız gidip çeşitli alanlarda eğitim alıyorlar. Biz de, Kütahya'da öğrencilerimizle birlikte yaptığımız çini panoları götürüp orada sergileyeceğiz. Buradaki amaç hem Kütahya çiniciliğini orada tanıtmak hem de geleneksel sanatlarımızın yaygınlaşmasını sağlamak. Türklerin getirdiği geleneksel şeyleri yok olmasının yurt dışında da önlemek amaçlı bir proje aslında bu. Dönem dönem buradan arkadaşlarımız oraya gidip çinicilikle ilgili eğitim verecek."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.