KÜTAHYA’DA 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

Gündem Yayın: 14 Mart 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 14.03.2018 10:12:48
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
2471 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA 14 MART TIP BAYRAMI ETKİNLİKLERİ
Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle plaket töreni düzenlendi. 

İl Sağlık Müdürlüğündeki törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir ile sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir, “Sağlık çalışanları bu kutsal görevde, savaşta ve barışta, halkı ve ordusu için elinden geleni yapmış, yapmaya da devam etmektedir. 2003 yılından bu yana devam eden sağlıkta dönüşüm programında hasta memnuniyetlerini yüzde 80’e kadar çıkardık; ama çalışan memnuniyetleri hala yüzde 60 civarında. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Umarız ki halkımızın ve devletimizin sağlık çalışanlarına verdiği önem daha da artar, memnuniyetler de yükselir” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MEMNUNİYETLERİNİ ARTIRMALIYIZ”

İl Sağlık Müdürü İsmail Zehir’in ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir bir konuşma yaptı. İnsanın olduğu her yerde ihtiyaç duyulan en temel hizmetlerden bir tanesinin sağlık hizmetleri olduğunu belirten ValiNayir, “Bizler kamu üst yöneticileri olarak emniyet, asayişten, eğitimden, altyapıdan sorumlu olduğumuz gibi insanımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerinin verilmesinden de sorumluyuz. Devlet olarak, hükümetler olarak mutlaka programda verilecek sağlık hizmetlerinin daha iyiye götürülmesi için bir gayret, bir çalışma, bir kaynak aktarımının var olduğunu görerek bugüne geldik. Her hizmette olduğu gibi burada da önemli unsur bu hizmeti verecek olan personeldir. Eğer bu personelden yeterli istifademiz mümkün olmayacaksa onların kabiliyetlerini, kapasitelerini daha geliştirmeyeceksek, onları yapmış oldukları işte şevkli hale getiremeyeceksek bir eksiğimiz var demektir.  İnsanımızın bu konudaki memnuniyetinin arttığı gibi çalışanlarımızın da memnuniyetini artıracak bir yolu bulmamız lazım. Onları da yapmış oldukları işte daha verimli hale getirmek için bir gayret sarf etmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIN SİZİ DAHA İYİ ANLAMASI İÇİN GAYRET SARF ETMELİYİZ”

Sağlık hizmetlerinin iyileştirildiğini, çalışan memnuniyetinin de artırılması gerektiğine dikkat çeken Vali Nayir, “Bugün baktığımızda birçok hususta yapısal olarak büyük değişiklikler, büyük ilerlemeler görüyoruz. Okullarımız eski okul binalarına göre daha iyi, hizmet veren sağlık binalarımız da eski binalarına göre daha iyi, personel olarak da sayısal olarak karşılaştırdığımızda daha iyi noktada olduğumuzu görüyoruz. Bu her işin bittiği anlamına gelmiyor. Mutlaka bizler, sizlerin gayretinden daha fazla istifade edecek, sizleri yapmış olduğu işte daha rahat etmiş, daha saygın hale getirecek yolları da bulmamız lazım. 14 Martlar belki bunlara birer vesile olmalı. Sizlerin yürütmüş olduğu hizmetleri, yapmış olduğunuz fedakarlıkları, çalışma azmi ve gayretinizi, milletin daha iyi anlaması için bugünler de birer vesile olmalı” dedi.

“HASTALARLA EMPATİ KURMALISINIZ”

Hastalarla kurulan iletişimde empati vurgusu yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kapınıza gelen herkes işinin en acil olduğuna inanan, en çok öncelik verilmesi gereken kişi kendi olduğuna inanan bir halde geliyor. Dolayısıyla sizler ilk baştan itibaren bir zorlukla karşı karşıyasınız. Empati en güzel şey. Gittiğimiz bütün kurumlarda bunu anlatmaya çalışıyoruz. Sizler kendinizi bir hasta yakını olarak düşünüp oraya geldiğinizde hangi muameleyi istiyorsanız inanıyorum ki her biriniz de onu yapmaya çalışıyorsunuz; ama bu bazen muhatabınız tarafından anlaşılamayabiliyor. Yine biz, sizden eğitiminiz gereği o kişiyle ilgilenme noktasında mutlaka fedakarlık bekleme durumunda oluyoruz. Ben her birinizin bu konuda büyük fedakarlık yaptığına inanan bir yönetici olarak bunu içtenlikle söylüyorum. Siz vatandaşlar tarafından tam anlaşılamıyorsunuz. Bu konuda idareye düşen görev varsa bizler, sağlık yöneticilerine düşen görevler varsa onlar bu görevi yerine getirmeli ve sizlerin yapmış olduğu fedakarlığın farkına varılmasını sağlamalıyız. Her bir kamu görevlisine olduğu gibi sağlık çalışanlarımıza da yapılabilecek kötü bir muamele varsa sizler yekvücut buna karşı geldiğiniz gibi kamunun diğer birimleri de buna karşı gerekli hassasiyeti göstermeli. İdare ve adliye iş birliği içerisinde bu tür yanlışlara da prim verecek hiçbir davranış içerisinde olmamamız lazım” diye konuştu.

“DÜN ÇANAKKALE’DE BUGÜN AFRİN’DE”

Vali Ahmet Hamdi Nayir, sağlık çalışanlarının savaşta, afette ve terör olaylarında daima devletin ve halkının yanında olduğunu kaydetti. 14 Mart Tıp Bayramı’nın diğer ülkelerde farklı tarihlerde kutlandığından da söz eden Vali Nayir, “14 Mart’ın bizi sevindiren bir tarafı da bu tarihin bizim tarihimiz olması. Birçok kutlamada görüyoruz; dünyanın herhangi bir yerinden, Birleşmiş Milletler ’in herhangi bir kararından hareketle bir tarih belirlenmiş. 14 Mart bizim tarihimizden, kültürümüzden gelen bir tarih olması itibariyle önemli. Biz sağlık çalışanlarımızı yalnızca hastanelerde görmedik, sağlık çalışanlarımız Çanakkale’de de vardı, bugün Afrin’de de varlar. Tehlikenin olduğu her boyutta mutlaka sağlık çalışanlarımız var, sağlık çalışanlarından da şehit verdiğimiz arkadaşlarımız var. Sağlık alanında hizmet verirken şehit olan tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yılın Doktoru seçilen Dr. Betül Marangoz ile Yılın Hekimi seçilen Uzm. Dr. Ercan Özkan’ı tebrik ederek plaketlerini verdi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.