KÜTAHYA’DA 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Gündem Yayın: 20 Ekim 2016 - Perşembe - Güncelleme: 20.10.2016 09:06:51
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3648 okunma
Google News


19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesinin ardından Kütahya’da ilk tören Zafer Meydanı’nda yapıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. 

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı Kütahya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Fazlı Yıldırım yaptı. 

Yıldırım, “Geçen yıl ilan edilen ve bu yıl Kütahya’da ilk kez kutlayacağımız Muhtarlar Günü’nü kutlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Toplumun sorunlarını birinci ağızdan duyup çözüm üretmek adına gece gündüz çalışan biz muhtarlara verdiği değeri, bizlere böylesine önemli bir gün armağan ederek bir kez daha göstermiştir” diye konuştu. 

Törene, Kütahya Vali Yardımcısı Sedat Oktar, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Emniyet Müdür vekili Hasan Çevik, Kütahya Mahalli İdareler İl Müdürü Hüseyin Bozkurt, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile muhtarlar katıldı. 

VALİ NAYİR MUHTARLARI KABUL ETTİ

Törenin ardından Kütahya Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Fazlı Yıldırım ile köy ve mahalle muhtarları Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti. 

Muhtar heyetinin nezdinde tüm muhtarların gününü kutlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sizlerin yürütmüş olduğu görevin, toplumda algılanmasını, farkındalığını oluşturacak bir gün olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİZ SEÇİLMİŞ KİŞİLERSİNİZ”

Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yerel demokrasinin en temel noktalarından, seçimle gelen ilk noktamız muhtarlık. Daha sonra belediye meclislerimiz, il genel meclislerimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz, cumhurbaşkanlarımız seçimle gelen yerlerimizden. Sizler demokrasinin ilk örneğini muhtarlık müessesinde gördüğümüz bir kurumu temsil ediyorsunuz, seçilmiş kişilersiniz. Muhtar kelimesi de ‘seçilmiş kişi’ manasına geliyor. Biz mülki idareyi muhtarlıktan başlatabiliriz. Nasıl kaymakamlarımız ilçelerini, valilerimiz illerini idare ediyorsa muhtarlarımız da köylerini ve mahallerini idare ediyor” dedi.

“VATANDAŞIN DEVLETLE İLK TEMAS NOKTASI SİZLERSİNİZ”

19 Ekim Muhtarlar Günü’nün toplumda farkındalık oluşturacağına dikkat çeken Vali Nayir, “Vatandaşın devletle ilk temas noktası sizlersiniz. Her meslek grubunun günü olduğunu gören Bakanlığımız 19 Ekim’i de Muhtar Günü olarak belirledi. Sizlerin yürütmüş olduğu görevin, toplumda algılanmasını, farkındalığını oluşturacak bir gün olmasını diliyoruz. Faydalı hizmetler varsa bu işin içerisinde mutlaka muhtarın da eli vardır diye düşünüyoruz. Eğer başaramadığımız bir şeyler varsa o mekanizmada niye bugüne kadar muhtarlarımız gündeme getirmedi, takip etmedi ki bu konudaki eksiğimiz, yetersizliğimiz var diye düşünürüz. Vatandaşımızın seçmiş olduğu muhtarın devlet kapısında vatandaşın isteklerini takip edecek kişiler olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, tedavi gören Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz’ı da hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgiler aldı. Yılmaz’ın Muhtarlar Günü’nü kutlayan Vali Nayir geçmiş olsun temennisinde bulundu. Vali Nayir’e İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz eşlik etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ etkinlikleri kapsamında muhtarlarla son olarak yemekte bir araya geldi. 

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki yemeğe Vali Ahmet Hamdi Nayir başta olmak üzere, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Hüdayar Mete Buhara, Yüksel Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.

“DEMOKRASİMİZİN ÖNCÜLERİ MUHTARLARIMIZ”

Katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Muhtarlarımız bizim kamu görevlilerinin gönüllüleri, demokrasinin de öncüleri. Seçimle gelen zincirin ilk halkaları muhtarlarımız. Bizim devlet olarak halkla temas noktamız muhtarlarımız. Faaliyetlerin başlangıç noktası, varsa eksiğimiz onu gösteren, ayna olan yine muhtarlarımız.  Mahalli ihtiyaçların tespitinde, yol göstermede önemli bir görev yerine getiriyorsunuz. Kendi aranızda yardımlaşmanız, dayanışmanız ve sosyal haklarınız savunmanız için 19 Ekim tarihleri sizler için bir gün oldu. Ahirete göçmüş olan bütün muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, hasta olanlara da şifalar diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir muhtarların istek ve arzularını dinledi.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.