KÜTAHYA’DA 2018 YILI SICAK ASFALT SEZONU BAŞLADI

Gündem Yayın: 17 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 17.04.2018 10:22:07
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2761 okunma
Google News

KÜTAHYA’DA 2018 YILI SICAK ASFALT SEZONU BAŞLADI
Kütahya İl Özel İdaresi 2018 yılı sıcak asfalt sezonu Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Bahatlar -Uzunçam Grup Köy Yoluyla başladı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir sıcak asfalt çalışmasında sona gelinen Bahatlar ve Uzunçam Grup Köy Yoluna giderek çalışmaları yerinde inceledi.
 
Vali Ahmet Hamdi Nayir’e AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Uzunçam Köyü Muhtarı Yusuf Germen ile Bahatlar Köyü Muhtarı Hüseyin Taşçı eşlik etti.

İncelemenin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki protokol üyeleri Uzunçam Köyü muhtarlığında köy sakinleriyle bir araya geldi. 

“8 KM YOL, 2 MİLYON TL YATIRIM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan sıcak asfalt çalışmalarında Emet’te çalışmaların başarıyla tamamlandığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Bahatlar -Uzunçam Grup Köy Yolunun 4 km’lik kısmına sıcak asfaltın geçen yıl atıldığını, altyapısı geçen sene tamamlanan 3 km’nin ise bu sene tamamlanacağını söyledi. 2 milyon TL maliyetli yolun bu yıl anayola bağlanacağını aktaran Başkan Yılmaz, “Emet ilçemizde bu çalışmalarda iyi bir noktaya ulaşıldı ve çok önemli grup yolları tespit edildi. Çalışmaları yaparken Valimiz, milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi üyelerimizle istişare ediyor ve en doğru, en ekonomik yatırımı yapmaya çalışıyoruz. Bugün sıcak asfaltını attığımız yolumuzun geçen yıl altyapısını tamamladık. Bu şekilde ömrü daha uzun oluyor. Yolumuz her ne kadar 7 km. olarak belirtilse de tam ölçüm yapıldığında 8 km’nin üzerinde” dedi.

“2018’DE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLA SÜRECEK”

Tamamlanan ve yapımına başlanacak çalışmalar hakkında da bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Samrık - Küreci ayrımında 1,7 km. sıcak asfalt yaptık. Geçen sene ve daha önceki senelerde Eğrigöz tarafında 9 km. Yenice tarafında 6 km. sıcak asfalt çalışmamızı yaptık. Buralar yoğun trafiği olan önemli noktalardı. Hasanlar- Kabaklar arasında 6 km birinci kat çalışmamız olacak bu sene. Doğanlar yolunda 2 km birinci kat, Esatlar’da 1 km, Yenice’den piknik alanına ulaşan yolda 1 km. birinci kat, 4 km. ikinci kat asfalt çalışmamız olacak.  Düşecek yolunda 3 km. bir çalışmamız var. Günlüce Çamlıca Mahallesindeki 2 km. ve Dereli’de bir yol çalışmamız olacak. Bunun yanında bizim yolda en başarılı olduğumuz noktalardan birisi de onarım ve altyapı düzenlemesi. Bu sene Emet’te Katrandağı – Güldüren’de 4 km. onarım, 4 km. altyapı çalışmalarımız olacak. Ekiplerimiz bu alanlarda çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı ise şöyle konuştu: “Tüm köylerimizi altyapısı sağlam, uzun yıllar gidecek olan sıcak asfaltla buluşturmaya çalışıyoruz. Sene sonunda 500 km. yolu tamamlamış olacağız ve bütün grup yollarını bitireceğiz. Çok sayıda köyü birbirine bağlayan grup yollarımızın tamamı sıcak asfalt olacak.”

“SEZONU EMET’TEN BAŞLATTIK”

Geçen sene başlayan asfalt çalışmalarının bu sene tamamlanacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hem İl Özel İdaresi hem de KÖYDES kaynaklarımızı bu çalışmalar için sevk ediyoruz. İl Genel Meclisimiz de bu yıl iyi bir program yaptı, çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz. Sezonu buradan başlattık. Bizim kurulu bir düzenimiz var, burada iyi bir tecrübe, iyi bir ekip var. Arkadaşlarımızın bu konudaki gayretleri güzel. İnşallah kazasız belasız, sağlıkla diğer hizmetlerimizi de tamamlayacağız” diye konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, ziyareti esnasında Uzunçam Köyü Düğün Salonu bahçesinde bulunan yaklaşık 500 yıllık meşe ağacını da inceledi, bilgiler aldı. 

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünün meşe ağacıyla ilgili çalışma başlatması yönünde talimat veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Meşe ağacımızın köye kıymet katan bir yönü var” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir beraberinde AK Parti Kütahya Milletvekillileri Şükrü Nazlı ile Ahmet Tan, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ile birlikte Emet ilçesine bağlı Göncek Köyüne gitti. 

Köy halkı tarafından ilgi ve sevgiyle karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir, istek ve arzuları dinledi. 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.