Kütahya'da balık ve hayvan ölümleri

Yaşam Yayın: 18 Ocak 2019 - Cuma - Güncelleme: 18.01.2019 17:48:14
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3275 okunma
Google News

Kütahya'da balık ve hayvan ölümleri

Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Soğucak köyünden geçen Balıklı Dere'de toplu balık ölümleri yaşandı. Dereden su içen hayvanların da telef olduğu ölümlere, bir çiftlikten bırakıldığı öne sürülen hayvansal ve kimyasal atıkların neden olduğu öne sürüldü.

Domaniç ilçesi Soğucak köyünden geçen Balıklı Dere'de toplu balık ölümleri yaşandı. Dereden su için küçükbaş hayvanlar da telef oldu. Dere suyunun köpürmesi ise köylüleri tedirgin etti. Soğucak Köyü Muhtarı Niyazi Karakuş, köy yakınındaki bir çiftlikten dereye bırakılan hayvansal ve kimyasal atıklar nedeniyle ölümlerin yaşandığını iddia etti. Geçen yıl da aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Karakuş, "Aynı sorun geçen yıl da yaşandı. O dönem son bulmuştu ama şimdi tekrar başladı. Balıklar yeniden deremizde çoğalmaya başlamıştı. Ama ne yazık ki şimdi deremizde canlı kalmadı. Bütün canlıların sağlığı ile oynuyorlar. Biz bunu yapan çiftlik sahibinden şikayetçiyiz. Herkesin sağlığı ile oynuyor. Burada hayvancılık yapan arkadaşların kuzuları, telef oldu. Burada balık, kurbağa hiçbir şey yaşamıyor artık. Köyde yaşayan vatandaşlarımız bu durumdan çok şikayetçi" diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.