Kütahya’da facia yaşanabilir

Gündem Yayın: 12 Mayıs 2020 - Salı - Güncelleme: 12.05.2020 11:53:29
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2131 okunma
Google News

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’nın Hisarcık ve Emet İlçelerinde Kovid-19 virüsü nedeniyle çok sayıda vaka görüldüğünü ve her iki bölgenin de yüksek risk altında olduğunu belirterek, alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu söyledi. Kasap, her iki İlçede de daha sıkı tedbirler alınmazsa, “Kütahya’da facia yaşanabilir” dedi.

 

Kasap, Hisarcık İlçesine bağlı Cumhuriyet ve Şehitler Mahallesinin geçen hafta itibariyle İlçe Hıfzıssıhha kararı doğrultusunda karantina altına alındığını ancak, Şehitler Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki bir vatandaşın 3 gün önce yeni tip korona virüsten dolayı hayatını kaybettiğini söyleyerek, bölge halkını ve yetkilileri Kovid-19 virüsüne karşı daha duyarlı olmaları konusunda uyardı.

 

Sağlık çalışanlarının Kovid-19 virüsüne karşı gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Kasap, Bunca emeğin heba olmaması için Hisarcık Kaymakamlığı başta olmak üzere Hisarcık Belediyesi ve diğer yerel yöneticilerinde bu konuda daha sorumlu davranması ve karantina tedbirlerini genişletmesi gerektiğini söyledi.

 

Hisarcık kaymakamı Buğra Karadağ’ın 5 gündür karantina altında olduğunu belirten Kasap, İlçede kaymakamlık personeli de dahil olmak üzere bölgeye yakın Emet Eti Bor işletmelerinde çalışan binlerce işçinin de risk altında bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Hisarcık İlçemizde Kovid-19 virüsüne karşı alınan tedbirler yeterli değil. Hisarcık’ta berberler bu riskli ortamdan dolayı dükkanlarını açmadılar. Hisarcık ve Emet ilçelerinde faaliyet gösteren Eti Bor işletmelerinde çalışan binlerce işçimizin servisle taşındığı dikkate alındığında risk daha da büyüyor. Hisarcık’ta faaliyet gösteren Eti Bor işletmesi taşeron firması 1 Haziran’a kadar işe ara verdi ama tüm Eti Bor işletmesi çalışanları risk altında. Üstelik çalışanlarda da pozitif vaka mevcut ama ne yeterli filyasyon çalışması ne de temaslılara yeterli test yapılmıyor. Bugün için Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerekli tedbirler alınmadığı için Hisarcık ve Emet İlçemizden gelen onlarca hasta tedavi görüyor. Bu durum hastanelerin yükünü arttırdığı gibi birçok sağlık çalışanını ve yöneticiyi de Kovid-19’a karşı riskli duruma düşürüyor. Hisarcık ve Emet İlçelerinde Kovid-19 virüsüne karşı muhakkak sokağa çıkma yasağı uygulanması ve gerekli tedbirlerin arttırılarak vatandaşlarımızın sağlığının korunması gereklidir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.