Kütahya’da Toprağa Kök Salan 250 Bin Fidan

Gündem Yayın: 12 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 12.12.2017 08:49:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2244 okunma
Google News

Kütahya’da Toprağa Kök Salan 250 Bin Fidan
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yeşil dokuyu artırma çalışmaları çerçevesinde fidan dikimleri ile Kütahya’yı ağaçlandırmaya devam ediyor.
Ağaçlandırma çalışmaları çok amaçlı uygulama projesi kapsamında 1.030 Ha. rehabilitasyon ve 30 Ha bal ormanı olmak üzere toplam 1.305,6 Ha. sahada sürüyor. 
Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım; Ağaçlandırma, rehabilitasyon ve bal ormanı kurulması amacı ile çok amaçlı uygulama projesi kapsamında toplam 1.030 Ha alanda çalışmalar yapıldığını belirterek şunları söyledi: “ Yapılan çalışmalar ile karaçam, sedir, badem, akasya mahlep, sarı salkım ve lavanta fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Toprak işlemesi yaptığımız sahada fidan dikimlerimiz sürerken, aynı zamanda rehabilitasyon çalışmaları kapsamında meşe teklemesi yaptık. Toplam 250 bin fidanı toprakla buluşturarak, Kütahya’mızın yeşiline katkı sağlıyoruz. Toprağa dokunan fidanlarımız yaşanabilir bir hayat bırakabilmemiz için bizlere vesile oluyor. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.