KÜTAHYA EMEKLİ KÜTÜPHANECİ

Gündem Yayın: 02 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 02.06.2021 19:07:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1095 okunma
Google News

Kütahya'da oturan Zeki Aktürk, 2008 yılında kütüphane memuru olarak emekli oldu. Kitaplara olan tutkusunu sürdüren Aktürk, son 13 yılda aralarında Şanlıurfa, Kayseri, Siirt, Şırnak ve Bitlis'in de aralarında bulunduğu 60 kadar okulda kütüphane kurulmasına öncülük ederken, 131 okula da kitap bağışında bulundu. Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy Ortaokulu'na 300 kitap bağışında bulunan Zeki Aktürk, okul bahçesinde öğrencilere kitap dağıttı.

 
Bağışlarla gelen kitapları öğrencilerle buluşturmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Aktürk, "Emekli olduktan sonra bu keyifli geçen zamanı sürdürmenin, kütüphane kurup öğrencilerin ellerine kitap ulaştırmanın, güzel bir hizmet vermenin yollarını aradım. Bunda başarılı olduğumu düşünüyorum. Türkiye'nin her yerine kitaplar ulaştırıyorum. Bu konuda bana destek veren yüzlerce insan var. 2008 yılından beri 69 bin kitabı Türkiye'nin her yerine dağıttım. Bunun örnek bir hareket olduğunu düşünüyorum. Bugün 131'inci okulumuz Dereköy Ortaokulu'na desteğimizi sürdürdük. Eşim Seyyare Aktürk ile birlikte köy köy, okul okul geziyoruz. Evlerde kalan kitaplar geri dönüşüme gitmesin, bunları hayata geçirelim. Kitapları okullara getirin. Bu kitapları gün yüzüne çıkaralım. Paylaşmak güzeldir, bunu lütfen dikkate alalım" dedi.Dereköy Ortaokulu Müdürü Ali Osman Kılıç, çocukların kitap okuma alışkanlığını edinmesini çok önemsediklerini söyledi. Kitap bağışı için Zeki Aktürk'e teşekkür eden Kılıç, "Okul olarak tüm kitap projelerinin hepsine katılıyoruz. Zeki beyin bize bağışladığı kitaplarla gerçekleştireceğimiz projelerde daha iyi şeyler yapmayı istiyoruz. Çocuklarımızın kitap okuması, onların güzel yerlere gelmesi, ufuklarından çıkması bizim için çok değerli" diye konuştu.Okulun Türkçe öğretmeni Habibe Doğruoğlu da öğrencilerin kütüphaneyi aktif olarak kullandığını belirterek, "Çocuklarımızla birlikte kütüphanemizi aktif bir şekilde kullanıyoruz. Zeki beyin yapmış olduğu bağış için çok teşekkür ediyoruz. Kendisini her zaman misafirimiz olarak bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.