KÜTAHYA KALESİNDE KABLO HIRSIZLIĞI

Asayiş Yayın: 12 Şubat 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 12.02.2022 12:43:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
918 okunma
Google News

29 Ekim 2020 tarihinde ışıklandırması yapılarak, Kütahya’nın görünümünü değiştiren Kütahya Kalesi (Hisar)’da yapılan emekler, ne yazık ki kendini bilmez kişi ya da kişiler tarafından sabote ediliyor. Kale ışıklandırmasında kullanılan 400 metre aydınlatma kablosu ile birlikte 8 adet projektör ampulü kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çalındı.

Şehrin görüntüsünü bir gerdanlık gibi süsleyen Kütahya Kalesi ışıklandırma projesi, tüm Kütahyalıları memnun etmişti. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın göreve gelir gelmez başlattığı ışıklandırma projesi 29 Ekim 2020 tarihinde açılmıştı. O günden bugüne şehrin siluetine farklılık kazandıran ışıklandırma projesinde, bazı kişi ya da kişiler tarafından kablo ve ampulleri çalındı.

Hırsızlar Kütahya Kalesi, Türk Bayrağının bulunduğu alanda, 400 metre 5x4 NYY bakır kablo ile birlikte, 8 tane 400 watt projektör ampulü ve camını çaldılar.

Olay yerinde inceleme yapan Kütahya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayı aydınlatılması ve zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Yaşanan hırsızlık olayı sonrasında tamir ve bakım sürecinde, Kütahyalı vatandaşlarımız Kütahya Kalesinin bir bölümünü karanlık içinde göremeyecek.

Tamir ve bakım çalışmaları hızlı bir şekilde başlatılan kalesinde, Kütahya Kalesi’nin tamamı kısa süre içinde yeniden aydınlanacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.