KÜTAHYA KORUYUCU AİLE DERNEĞİNDEN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET

Gündem Yayın: 15 Mart 2018 - Perşembe - Güncelleme: 15.03.2018 11:16:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2069 okunma
Google News

KÜTAHYA KORUYUCU AİLE DERNEĞİNDEN VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ZİYARET

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Koruyucu Aile Derneği Başkanı Yasemin Çavdar ile yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

 

Kabullerinden dolayı Vali Ahmet Hamdi Nayir’e teşekkür eden Dernek Başkanı Yasemin Çavdar, “Derneğimizin öncelikli amacı bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak, koruyucu aile sayısını artırmak, koruyucu ailelik sistemini tanıtmak ve kurumla koruyucu aileler arasında köprü görevi yapmaktır” dedi.

 

Devlet koruması altındaki tüm çocukların ihtiyaçlarının eksiksiz şekilde karşılandığını ancak çocukların en büyük ihtiyacı olan sevgi ve şefkati aile ortamlarında bulabileceğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, kurulan derneğin koruyucu ailelerin daha etkili hale getirilmesi noktasında iyi bir çalışma olduğunu söyledi. Vali Nayir, “Devletimiz bugüne kadar yurtlarında barındırdığı çocuklarımızın çok daha iyi koşullarda büyümesi ve hayata kazandırılması için aile ortamına en yakın yerler olan Sevgi Evlerini oluşturdu, sonrasında da koruyucu aile çalışmasını başlattı. Gayemiz, koruyucu ailelerin sayısının artması. Böylelikle çocuklarımızın her biri eksikliğini duyduğu ilgi, şefkat ve aile sevgisiyle büyüyecek, hayata daha hızlı şekilde adapte olacaktır. Bu durum özel bir sorumluluk gerektirdiği için araştırmalar ciddi bir titizlikle yapılıyor, çocuklarımız koruyucu ailelere o şekilde teslim ediliyor. Bunun Kütahya’da çok güzel örnekleri var, bu güzel örneklerin artması lazım” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.