KÜTAHYA MENA ÜLKELERİNE TANITILACAK

Turizm Yayın: 27 Mart 2018 - Salı - Güncelleme: 27.03.2018 15:57:50
Editör -
Okuma Süresi: 12 dk.
3029 okunma
Google News

KÜTAHYA MENA ÜLKELERİNE TANITILACAK
Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ülkelerinin (MENA) 27 farklı şehrinden seyahat acenteleri, tur operatörleri ile gazeteciler, Kütahya’da düzenlenen “Termal ve Sağlık Turizmi” programında Kütahya’nın dinamikleriyle bir araya geldi. 

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), TYDTA MENA Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Türk Havayolları (THY), Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA), Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve özel sektör iş birliğiyle düzenlenen program Yoncalı Gülümser Hatun Termal Otelde gerçekleştirildi. 

Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,  TYDTA Başkan Yardımcısı ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kalkınma Ajanslarıyla İşbirliği Daire Başkanı Mustafa Rumeli, TYDTA MENA Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Proje Direktörü Alperen Karaosmanoğlu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, Cidde Genç İş Adamları Derneği Başkanı, Gülümser Hatun Termal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Mete Tetik, ilçe belediye başkanları, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri, MENA ülkelerinden turizm acenteleri, tur operatörleri, yatırımcılar ile basın mensupları katıldı. 

“TURİZM BÜYÜKŞEHİRLERDE KALMASIN”

Açılış konuşmasını TYDTA MENA Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu yaptı. Termal ve Sağlık Turizmi programının ilkinin Kütahya’da yapıldığını belirten Göksu, “Başbakanlık Yatırım Ajansı olarak Körfez ülkelerinden Ortadoğu’daki ülkelerden buralara bu tip organizasyonlar yaparak zaten gönlü buralarda olan o ülkelerin insanını aynı zamanda ticaretini, seyahatini, yatırımlarını da buraya yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Pamukkale’de organize edeceğimiz programda konuyu bu sene termal turizme ayırdık. Çünkü orada bu konuda tedavi olmak için kapı kapı gezen bir müşteri kitlesi var. O kapı kapı gezen, tescil eden arkadaşlarımız da burada. Dünya yatırımcı ve turist çekmek için büyük bir yarış içerisinde. Onun için biz de memleketimizdeki turizmi yalnız büyükşehirlerde kalmayıp, diğer adı duyulmayan; ama aslında bir inci olan Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar gibi yerlerimizi tanıtmak için bu kardeşlerimizi özel seçerek getirdik” dedi.

“TÜRKİYE’YE YATIRIM YAPIN VE KAR EDİN”

TYDTA Başkan Yardımcısı ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kalkınma Ajanslarıyla İşbirliği Daire Başkanı Mustafa Rumeli ise Türkiye’ye yatırım yapmanın yatırımcılara sağlayacağı imkanlara değindi, yatırım çağrısı yaptı. Son 15 yılda Türkiye’nin yatırım noktasında büyük imkanlar sağladığına da dikkat çeken Rumeli, “Başbakanlık Yatırım Ajansı olarak bu tarz tanıtım programlarına çok önem veriyoruz ve bu programları bölgelerin kalkınma ajanslarıyla gerçekleştiriyoruz. Bu programları yaparken Türk Hava Yollarından (THY) da çok destek alıyoruz. THY bildiğiniz gibi global bir markamız. Artık ülkemiz global markalar çıkartıyor. Şunu biliyoruz ki dünyada ülkelerden ziyade markalar yarışıyor. Son 15 yılda ülkemizde de global markalar çıkıyor. Ülkemiz son 15 senede çok ciddi olumlu bir dönüşüm geçiriyor. Sizler de görüyorsunuz, eskiden böyle turizm tesislerimiz, altyapılarımız, havalimanlarımız yoktu. Biz bu kalkınmayı, bu gelişmeyi siyasi istikrara bağlıyoruz. Büyüyen ülkelerde yatırımlar, şirketler kar amaçlarını yerine getirebilirler ve Türkiye 15 senedir yüzde 5 büyüme gerçekleştirdi. Yatırımcıların önündeki sorunları kaldıralım, sonrasını zaten yatırımcı yatırımını yapar, kar eder. Son 15 senedir daha ferah, daha uygun bir yatırım ortamı oluştu. Yabancı ayrımı yapmıyoruz. Türkiye’de yatırım yapan yabancı bir firma Türk firmanın hak ve sorumluluklarına sahip oluyor. Türkiye’ye gelin, yatırımlarınızı yapın ve kar edin. Olumlu tecrübelerinizi diğer firmalarla da paylaşın ki onlar da Türkiye’yi tanısınlar” ifadelerini kullandı.
 
Programda söz alan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, “1 hafta boyunca bölgemizdeki sağlık turizmi ve termal turizmi imkanlarını kendilerine tanıtma fırsatı bulacağız. Sağlık turizminin geliştirilmesi noktasında Zafer Kalkınma Ajansımızın yapmış olduğu ve 2018 yılından itibaren uygulayacağı çok ciddi programlar var. Bu kapsamda bu program bizim için çok önemli” dedi.

“BÜTÜN İMKANLAR SİZİN İÇİN SEFERBER EDİLECEK”

Daha sonra KÜTSO Başkanı Nafi Güral bir konuşma yaptı. Kütahya’da yapılan yatırımın boşa gitmeyeceğinin altını çizen Güral, “Yoncalı’da çok ilginç bir imkan var. Burada her termal suda bulunamayacak özellik ve değerlerde mineral var. Eğer yatırımcılar düşünürlerse Arap kültürüne uygun yatırım yapılabilir, bir takım imkanlar ortaya koyulabilir. Sıradan bir yerde konaklamak yerine kendi kültürüne uygun bir yerde konaklamanın ne kadar önemli olduğunu takdir edersiniz. Bu anlamda başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün imkanlar sizin için seferber edilecektir. Bu sektörde çalışan ve hasbelkader ön sıralarda yer alan bir kurumun temsilcisi olarak burada yapılacak yatırımın boşa gitmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Gelsinler hem kendileri kazansınlar, hem de kendi ülkelerinin insanlarına burada imkan sağlasınlar. Sağlık turizminde yapılan atılımlarla termal imkanı birleştiğinde inanıyorum ki çok güzel hizmetler oluşacak” ifadelerini kullandı. 

“PAYLAŞIMA AÇIĞIZ”

Gülümser Hatun Termal Otel ile Yoncalı hakkında katılımcıları bilgilendiren Gülümser Hatun Termal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Mete Tetik, “Bölgemiz çok farklı, Kütahya’nın ilçelerinde de termal kaynaklar mevcut. Ulaşım kolaylığı hem turizm, hem yatırım açısından değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Bizler turizm, misafir ve yatırım açısından böyle bir paylaşıma her zaman açığız, teklifleri her zaman bekliyoruz” dedi.

“TÜRKİYE GELİŞMİŞ BİR ÜLKE”

Kütahya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Cidde Genç İşadamları Derneği Başkanı ise Kütahya’da araştırma yaptıklarını, altyapı izlenimlerini ülkelerinde paylaşacaklarını, Türkiye’nin gelişmiş bir ülke, Kütahya’nın çinileriyle güzel bir şehir olduğunu kaydetti. 

“ALTYAPIMIZ YATIRIMA HAZIR”

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise ilin termal kaynaklarının yanı sıra güven açısından Türkiye’deki konumuna dikkat çekti, belediye olarak her zaman yatırımcıların yanında yer alacaklarını söyledi. Başkan Saraçoğlu, “Öncelikle şehrimiz Ege bölgesinde metropol kentlere aynı mesafede. 7 bin yıllık tarihe sahip, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, 12 ilçesiyle adeta açık hava müzesi bir şehir. Yüzde 56’sı ormanlarla çevrili şehir. Türkiye’de 80 termal bölge var, bunların yüzde 10’u Kütahya sınırları içinde. Merkezde içilebilir bir termal suya sahibiz. İnsan vücudu sıcaklığına en yakın sıcaklığı olan termal su, şu anda merkezde kullanıma sunulmakta. Bunun yanında iklim olarak baktığımızda ilçeleriyle birlikte Kütahya yayla turizmine de uygun, serin bir iklime sahip. Yoncalı’da altyapıyı oluşturma noktasında yaklaşık 400 hektar alanda genişletme sahasıyla beraber 6 milyon m2 alanda bir imar uygulaması gerçekleştirdik. Yatırımcımız eğer bu bölgeye yatırım yapmak isterse çok rahat şekilde yatırımını yapacaktır. Kütahya 81 ilin içerisinde en güvenilir iller arasında ilk 6 sırada yer alıyor. Kızlarımızın, kadınlarımızın sokakta yürüyebildiği güvenli bir şehre sizleri yatırım yapmaya davet ediyoruz. Belediye olarak tüm bu işlemlerde yatırımcının yanında olacağız” dedi.

“KÜTAHYA SİZİN İÇİN EN UYGUN YATIRIM ŞEHRİ”

Başkan Saraçoğlu’nun ardından söz alan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu termal turizm ile termal sağlık turizmi arasındaki farkı katılımcılarla paylaştı, yatırım için neden Kütahya’yı tercih etmeleri konusunda detaylı bilgiler verdi. Milletvekili Kavuncu, “Sağlık için Almanya’ya Suudi Arabistan’dan biri gitti. Tedavide mahremiyeti göremeyecek, yediği yemeklerde helal mi diye araştırmasını yapacak, Cuma günü cami arayacaktır. Türkiye’de yediğiniz yemekten bir şüpheniz olmayacak, ezan sesi daima kulağınızda olacak, hastanelerimizdeki mahremiyet konusunda bir sıkıntı yaşamayacaksınız ve aldığınız hizmet ödediğiniz ücret açısından baktığınızda bu kalite seviyesinin Türkiye’de çok daha verimli olduğunu göreceksiniz. Denizli’de, Afyonkarahisar’da, Kütahya’da çok iyi oteller var. Denizli’de özellikle Japonların tercih ettiği tarihi yerler göreceksiniz. Otel açısından sorun yok. Şifa özelliği itibariyle dikkate alınması gereken suyun niteliği, tedavi edici özelliği önem taşıyor. Suyun tedavi edici özelliğini tek başına asla içindeki mineral sayısı, miktarı belirlemez. Hangi suyun içinde daha fazla mineral varsa o daha iyidir diye bir şey yok. Önemli olan hangi tür mineralleri barındırdığıdır. Suyun sıcaklığı bazen birinci plana çıkarılır. Sıcaklık da iyi su anlamına gelmez. Her yerin kendine göre özelliği var; ama bulunduğunuz yerin mineral özelliği çok yoğun olmamakla birlikte gerçekten vücut üzerinde ve cilt üzerindeki en etkili sulardan birisi. Kütahya’nın önemli bir avantajı var. DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bölgede, Türkiye’de ve dünyadaki en kapsamlı nitelikli hastanelerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

“ZENGİNLİĞİMİZİ TÜM İNSANLIKLA PAYLAŞMAYA HAZIRIZ”

Son olarak Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir söz aldı. MENA ülkelerinden gelen konukları Kütahya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın sahip olduğu potansiyellere dikkat çekti, ilin zenginliklerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti. Vali Nayir, “Bizler Kütahyamızı tanımlarken tarih, kültür ve sanat şehri olarak tanıtıyoruz. Aynı zamanda Kütahyamız bir termal şehri. 9 ayrı bölgesinde Cenab-ı Hakk’ın bize lutfettiği büyük kaynakları olan bir şehir. Anadolu coğrafyası dünyaya çok önemli şeyler hediye etmiştir, “Yaratılanı yaratan adına sevme” duygusunu en güzel şekilde dünyaya ifade etmiş yerdir. Bu noktadan bakıldığında topraklarımızda olan bu zenginliğin yalnızca Kütahyamıza ait olmadığı, ülkemize, milletimize, hatta bütün insanlığa ait olduğu duygusuyla bu güzellikleri paylaşma konusunda bir kıskançlığımız yok. Bizler, bizlere emanet edilen bu değerleri, termal değerlerimiz de dahil bütün insanlıkla paylaşmak, onların da istifadesine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Uluslararası alanda birlikteliği sağlayacak olan, dünya barışına hizmet edecek olan birlikteliklerin ilimiz ve ülkemiz adına önemi büyük. Bizler zenginliklerimizi paylaşma noktasında kapımızın açık olduğunu, buraya gelen misafirlerimizle paylaşıyoruz. Aynı kültürün, aynı ortak medeniyetin temsilcileri olarak bu zenginlikleri bir arada paylaşacağımızı iletmek istiyorum” diye konuştu.

Termal ve Sağlık Turizmi programı Kütahya’daki otel işletmeleri temsilcileri ile MENA iş dünyası temsilcileri ikili iş görüşmeleri (B2B) ile sona erdi.
 
MENA ülkelerinden gelen heyet 27 Mart Salı günü DPÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile Harlek Otelini ziyaret ederek yetkililerden bilgi alacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.