Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş'tan

Siyaset Yayın: 09 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 09.02.2020 19:17:34
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1808 okunma
Google News

 

MHP MİLLETVEKİLİ ERBAŞ’TAN AKINCI’YA SERT ELEŞTİRİ;
TARİH SAYFALARINDA,  KÜÇÜK HESAP YAPANLARA YER OLMAZ
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye’ye yönelik sözlerine MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş sert tepki gösterdi. Açıklamaların haddini aşan ve tarih şuurundan bi haber olduğunu ifade eden Erbaş ; “Tarihin tozlu sayfalarında bu tür küçük hesaplar yapan insanlara yer yoktur. Kıbrıs Türk’ü her şeyin farkındadır. Akıncı gibi düşünmemektedir.” Dedi.

"AKINCI OY HESABI YAPIYOR"
Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti  (KKTC) Cumhurbaşkanı Akıncı’nın açıklamalar ile Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik küçük oy hesabı yaptığı belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ; “Bu açıklamalar ile Akıncı’nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik küçük oy hesabı yaptığı apaçık ortadadır. Akıncı’yı açıklamalarından dolayı kınıyorum. Bu açıklamalar kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti,  Kıbrıs meselesine Akıncı gibi oy menfaati sağlamak için yaklaşmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, adanın jeopolitik ve jeostratejik konumundan ziyade orada yaşayan soydaşlarımız, kardeşlerimiz olan Kıbrıs Türk’lerine vermiş olduğu sonsuz değer üzerinden yaklaşmaktadır.” Açıklaması yaptı.

KKTC İÇİN KIBRIS’TA BERABER KAN DÖKTÜK
Kıbrıs Türk’lerinin bağımsızlığı için Kıbrıs Türk’leri ile Türk askerinin Kıbrıs’ta beraber kan döktüklerine vurgu yapan Erbaş  ;” Türkiye Cumhuriyeti her daim Kıbrıs Türk’ünün yanında olmuş, Kıbrıs için beraber kan dökmüştür.  Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyetini tek tanıyan ve her konuda uluslararası arenada Kıbrıs Türk’lerinin haklarını koruyan, bu konuda yalnız başına mücadele eden ülke Türkiye Cumhuriyetidir. KKTC, Kıbrıs Türk Halkının bağımsız ve egemen varlığının en büyük güvencesidir. Vatanına sahip çıkışın adıdır. Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin de vurguladığı gibi Kıbrıs Türk’tür ve Türk kalacaktır.” Diye konuştu.
BU VİCDANSIZ PROJE K.Ö ve A.D’NİN ESERİDİR
Bu açıklamaların bir projenin eseri olduğunu söyleyen MHP Milletvekili Erbaş ; “ Bu vicdansız proje, şuan Cenevre’de görevde olan KKTC’de partisi olduğu halde bağımsızım diye dolaşan K.Ö ve A.D’nin eseridir. Vicdanları varsa şu an sızladığından eminim. Umarım vicdanları vardır.” Dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.