Kütahya, on ayda 8 fuarda tanıtıldı

Gündem Yayın: 21 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 21.12.2019 13:43:17
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
2011 okunma
Google News

Kütahya, on ayda 8 fuarda tanıtıldı
Kurulduğu günden bu yana geçen on ay içerisinde Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere 8 fuarda Kütahya’ya özgü ürünleri tanıtan Kütahya Üretken Eller Kadın Kooperatifi, Kütahya dışında yaşayan hemşehrilerine de aradığı özlemleri gidermeyi amaçlıyor.
Şubat ayında kuruluşu tamamlandıktan sonra faaliyetlerine hızla başlayan Kütahya Üretken Eller Kadın Kooperatifi, aradan geçen on ay içerisinde 8 fuarda Kütahya’yı tanıttı.
7 girişimci kadın tarafından kuruluşu tamamlanan Kütahya Üretken Eller Kadın Kooperatifi, kadınların ortak sorunlarına çözüm bulmak, topluma hizmet sağlamak, topluma ürün sağlamanın yanı sıra el becerilerini destekleyici kurslar düzenleyip, yöresel gıda ve geleneksel eşya üretmek ve pazarlayarak üyelerinin ihtiyaçları doğrultusunda (sosyal, kültürel, hukuki, teknolojik) danışmanlık hizmetlerini organize de ediyor.
8 FUARDA KÜTAHYA RÜZGARI
Üretken Eller Kadın Kooperatifinin kadınların bireysel ve toplumsal yaşamlarını iyileştirme çabalarına destek olmanın yanı sıra üretime teşvik ederek ekonomilerini güçlendirip yaşam kalitelerini artırmayı hedeflerine dikkat çeken Üretken Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Aylin Girgin Oğuz; “Yerelde Kütahya ve ilçelerinde genelde Türkiye’de kadınlara her alanda destek sağlamak ve üretime teşvik etmek amacı ile projeler etkinlikler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Şubat ayında kuruluşu tamamlanan Üretken Eller Kadın Kooperatifinin Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere YÖREX gibi geniş çaplı organizasyonlarda Kütahya’ya özgü ürünlerin yer aldığını, fuarların bulunduğu illerde yaşayan Kütahyalılara da özlem gidermek için fırsat bulduklarını dile getiren Üretken Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Aylin Girgin Oğuz; “Yöresel gıdalar, geleneksel ürünlerin yer aldığı on fuara  katılım sağladık. Son olarak Ankara’da Ticaret Bakanlığı Kadın Kooperatifleri buluşması ile birlikte yine Ankara’daki Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Fuarı, Antalya’da düzenlenen Ticaret Bakanlığı Kadın Kooperatifleri Semineri, Antalya YÖREX fuarı, Ankara Ege İlleri Tanıtım Fuarı, Bursa İller Tanıtım Fuarı, Gediz Tarhana Festivali ve Tavşanlı Kadın Girişimciler Fuarında yer aldık” diye konuştu.
“BÜYÜK DESTEK”
Kooperatif olarak İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilmesi planlanan iki kursun  hayata geçtiğine dikkat çeken Aylin Girgin Oğuz; “Kooperatifin kurulduğu ilk günlerde iş yaşamına destek veren kadınların almasını planladığımız iki eğitimden biri İŞ-KUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından desteklenen 20 kadın girişimciye keçe yapım, ebru ve tasarım kursuydu. Diğeri ise Zafer Kalkınma Ajansı destekli 16 kadın girişimciye e- Ticaret ve Uygulama Eğitimi verilmesiydi. Bizler hayallerimizi gerçekleştirip bireylere günümüzün gerçeği olan e-Ticaret’le de tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi.
NEŞE TORAMAN’A TEŞEKKÜR
Kooperatif Kuruluşundan bu yana destekleri ile üretici kadınların yanında olan Kütahya Valisi Ömer Toraman nezdinde eşi Neşe Toraman’ın destekleri için ayrıca teşekkür eden Üretken Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Aylin Girgin Oğuz; “Üretken Eller Kadın Kooperatifinin kuruluşundan bu yana bizlere desteklerini esirgemeyen Valimiz Dr. Ömer Toraman ve eşi Neşe Toraman’a ayrıca teşekkür ederim. Kendileri bizlere moral kaynağı olmanın yanı sıra pek çok alanda da yalnız bırakmamışlardır” dedi.
BAŞOL: BİR İLKİ BAŞARDIK
Yaptığı ürünlerle kendi ev ekonomisine katkı sunan 43 yaşındaki Hatice Başol, Kütahya Üretken Eller Kadın Kooperatifi sayesinde güzel kendisini daha da geliştirdiğini dile getirdi.
Kooperatif üyesi Başol; “3 çocuk annesiyim ayni zamanda Üretken Eller Kadın Kooperatifinin de yönetiminde almaktayım. Bu kooperatife dahil olmadan önce evde küçük çaptı siparişler alarak ev ekonomisine katkıda bulunuyordum. Bir gün Hatice Yakar ve Kooperatif Başkanımız Aylin Girgin Oğuz, böyle bir projelerinin olduğunu beni de aralarında görmek istediklerini söylediklerinde bir yola çıktık. Birlikte güzel bir yola başladık. Kooperatifin bana kattıklarının yanı sıra yeni insanlar tanıdım ve güzel dostluklar edindim. Kendimi nasıl geliştirebilirim arayışına girdim. Kooperatif sayesinde ürünlerimi daha fazla kitleye sunmaya başladım. İyi ki böyle bir ise oluşumda yer aldım. Çok mutluyum” diye konuştu
ALTINER: GELECEĞE KATKIDA BULUNMALIYIM
Bireysel sanatını Kütahya Üretken Eller Kadın Kooperatifi ile bek çok bireye ulaştırmayı da amaçlayan Fatma Ceyhan Altıner; “Çini sanatında Kütahya’yı yurt içi ve yurt dışında birçok sergi ve fuara katildim. Kütahya’da bulunan sanat ve kültür dernekleri kurucu ve yönetim üyeliğinin yanı sıra 2015 yılında TOBB Ticaret Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu Yönetim üyeliğinde bulundum. Kütahya’da ilk olan bir kooperatifin Kurucularından ve yönetiminde olmaktan dolayı mutluyum” ifadelerini kullanıp şunları dile getirdi:
“Her ev, maharetli hanımların zevklerinin açığa çıktığı, görsel bir şölen, gelinlik bir kızın çeyiz edasını yaşatır adeta Kütahya’da. Bizler şahit olduğumuz bu zenginliğin açığa çıkması, Kütahyalı hanımlarımızın emeklerinin değer bulması, kendilerinin de evet bende varım, bende hayata hayatıma geleceğime katkıda bulunmalıyım düsturu ile birlik olup bu yola çıktık.
10 parmağında on marifet olan Kütahyalı hanımların kendilerine duyduğu özgüvenin artması, başladıkları her işe gönlünü koyarak ilerlemeleri bizim en büyük ışığımız olacaktır. Hedefimiz Kütahyalı üreten kadınlarımız ile birlikte ekonomiye katkıda bulunurken, hayat standartlarımızı bir nebze olsun yükseltmektir. Kooperatif “tükettiğimiz kadar üretelim, ürettiğimizle var olalım” felsefesi ile kurulmuş olup, kooperatifimizin kapıları Kütahya’da ikamet eden tüm kadınlarımıza ve kadınlarımızın ürettiği ürünlere açıktır”.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.