KÜTAHYA REKABETÇİ SEKTÖRLER PROGRAMINDA

Gündem Yayın: 17 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.03.2021 18:29:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
980 okunma
Google News

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasındaki mali iş birliği kapsamında işletmelerin iç ve dış piyasada rekabet gücünü artırmayı amaçlayan Rekabetçi Sektörler Programı’nın “Etkisi ve Ötesi” başlıklı tanıtım toplantısı, ‘Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi’ konusu, gündem maddeleri arasında yer aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçisi Nikolaus Meyer-Landrut, AB ve Dışişleri Genel Müdürü Mustafa Erdoğan ve Kütahya Belediyesi adına Etüt Proje Müdürü Mehmet Zenci’nin de katılımı ile Ankara’da gerçekleşen Rekabetçi Sektörler Programı’nın “Etkisi ve Ötesi” başlıklı tanıtım toplantısında, ‘Kütahya’da Dijitalleşme ve Yaratıcılık Ekosisteminin Geliştirilmesi’ projesinin detayları görüşüldü. Projenin uygulama yeri Kütahya olurken, 30 ay sürecek projede, sektöre hizmet sunan ‘Yaratıcılık Platformunun’ kurulması yoluyla üretim ve tasarım faaliyetlerini düzenlemek için bir merkezin kurulması, marka algısını güçlendirmek ve sektörün iç ve dış pazarlardaki payını artırmayı amaçlanıyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Kütahya Belediyesinin işbirliğinde yürütülen projenin ortakları ise, Zafer Kalkınma Ajansı, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Çiniciler Odası.

SIRA KÜTAHYA’DA

Bakan Varank, “2000'li yılların başından bu yana katılım sağladığımız Birlik programlarına ödediğimiz ulusal katkı payından daha fazla bir kaynağı ülkemize geri kazandırmayı başardık. Kapasite geliştirme alanındaki teknik destek projelerimize 2021-2027 yıllarını kapsayan IPA III döneminde de hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. Bu kapsamda, Kütahya’da uygulanacak proje ile; sektördeki yerel unsurlarda kurumsallaşma ve işbirliği eksikliği, KOBİ’lerin tasarım, standardizasyon ve pazarlama kapasitelerinin zayıf olma, marka algısı ve yapılandırılmış ticarileştirme girişimlerinin eksikliği konularında çalışma yapılacak. Projenin beklenen etkileri arasında ise; yaratıcılık merkezinde yürütülecek çalışmalarla, KOBİ’lerde yaratıcı ürün çeşitliliği ile birlikte markalaşma temelinde uluslararası alandaki rekabet gücünün artması, geliştirilecek yeni form ve desenlerin fikri mülkiyet hakları açısından güvence altına alınmasıyla yeni yaratıcı çalışmaların cazip hale gelmesi, zanaat ve halk sanatları ürünlerinde birim başına elde edilecek katma değerin artması sonucu sektördeki gelir düzeyinin artması ve ihracat artışı amaçlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.