Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet sevinci

Eğitim Yayın: 25 Haziran 2019 - Salı - Güncelleme: 25.06.2019 16:13:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2810 okunma
Google News

KSBÜ TIP FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet sevinci yaşadı. 
KSBÜ- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. Mezuniyet törenine Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Adalet Komisyonu Başkanı Celal Yücel, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve diğer protokol üyeleri katılım sağladı. 
“SİZLERİ BİRER KÜTAHYA ELÇİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde konuşma yapan Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, ‘’Bu mezuniyetin farklı bir anlamı var. Sağlık Üniversitesi olarak mezun verdiğimiz ilk Tıp Fakültesi öğrencilerisiniz. Öğrenci demeyelim artık. Doktorlarımızsınız. Biz sizleri buradan belki mezun ediyor olabiliriz. Ama biz sizi Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin ayrılmaz bir bireyi olarak görüyoruz. Hayat boyu nerede görev yaparsanız yapın, arkanızda üniversite olarak, tüm hocalarıyla, tüm kadrolarıyla bizler olacağız. Ne zaman bir yardıma ihtiyacınız olduğunda, burada bizlerin olduğunu da hiç unutmayın.  Sizleri birer Kütahya elçisi olarak da görüyoruz. Gittiğiniz yerlerde, Kütahyamızı tanıtmanız en büyük arzumuzdur. Bütün öğrencilerimizin, doktorlarımızın yollarının açık olmasını diliyorum. Güzel ve huzurlu günler görmenizi temenni ediyorum. Hayırlı ve kutlu olsun.’’ diye konuştu.  

 

“HASTALARIN TEDAVİSİ SAYGIYLA BAŞLIYOR, SEVGİYLE TAMAMLANIYOR” 
KSBÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın ise, ‘’Öğrencilerimiz zorlu geçen 6 yıl sonunda kendine güvenen birer hekim olarak mezun oluyorlar. Yaşamlarındaki önemli bir aşamayı tamamlıyorlar. Onları bütün kalbimizle kutluyoruz. Hastalarınıza, size her zaman öğrettiğimiz gibi sevgi ve nezaketle ilgilenin. Gülümsemenin gücünü kullanın. Hastaların tedavisi saygıyla başlıyor, sevgiyle tamamlanıyor.  Genç hekim arkadaşlarım. Sizleri bu zorlu süreci başarıyla tamamladığınız için yürekten kutluyorum.’’ ifadelerini kullandı. 
Törende konuşma yapan Kütahya Valisi Dr. Toraman ve Bld. Başkanı Prof. Dr. Işık, mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, doktorluk mesleğinin ne kadar önemli olduğundan bahsettiler. 
Protokol konuşmalarının ardından hipokrat andına geçildi. Hipokrat andı Sağlık Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın önderliğinde okunarak, mezun olan öğrenciler tarafından tekrarlandı. Andın ardından Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Miyase Orhan, konuşmasını yaparak, mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Öğrencilere diplomalarını protokol ve öğretim üyeleri verdi. Törenin sonunda kep atma töreni gerçekleşti.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.