Kütahya Valisi Ali Çelik Kurban Bayramı süresince

Gündem Yayın: 04 Ağustos 2020 - Salı - Güncelleme: 04.08.2020 22:58:25
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1247 okunma
Google News

 

 

 

 

Kütahya Valisi Ali Çelik, Kurban Bayramı süresince vatandaşların huzur ve güvenle yolculuk yapabilmeleri amacıyla Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı iş birliğinde oluşturulan trafik uygulama noktalarını denetledi.
 
Eskişehir - Kütahya Karayolu, Eskişehir - Kütahya Karayolu 26. Km, Eskişehir Yolu PTS Noktası, Afyonkarahisar Yolu PTS Noktası ile Gelinkaya Jandarma Denetleme Noktasındaki emniyet ve jandarma uygulama noktalarını denetleyen Vali Ali Çelik’e İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çekiç ile İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç eşlik etti.

Görev başındaki jandarma ve emniyet personeliyle bayramlaşan Vali Çelik, yol kontrolleri sırasında durdurulan araçlardaki vatandaşlarla sohbet ederek bayramlarını tebrik etti. 
Sürücü ve yolcuları Kovid-19 tedbirleri ve trafik kuralları hakkında bilgilendiren Vali Çelik, hayırlı yolculuklar temennisinde bulunarak sürücülerden dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.
 
“EKİPLER 24 SAAT GÖREVDE OLACAK”
 
Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirleri yerinde denetleyen Vali Çelik, vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmesi için tüm tedbirlerin alındığını, bayram tatili süresince görevlendirilen emniyet ve jandarma ekiplerinin 24 saat görevde olacağını söyledi.

“BİLGİLENDİRMELER DEVAM EDECEK”

Şehrin girişlerinde oluşturulan uygulama noktalarında "Kemerin Ses Getirsin", "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" kampanyaları dahilinde sürücü ve yolcuların bilgilendirildiğini dile getiren Vali Çelik,  sürücülerin ve yolcuların gidecekleri yerlere sağlıkla ulaşmaları, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmeleri için emniyet ve jandarma personelinin bayram öncesi ve sonrası trafik kuralları ile Kovid-19 tedbirleri hakkında bilgilendirmeyi sürdüreceğini belirtti.

 

“BAYRAM ÖNCESİ HAVADAN TRAFİK DENETİMİ YAPILDI”
 
Denetlemelerde teknolojiden de yararlanıldığını belirten Vali Çelik, “Havadan trafik denetimi gerçekleştirilmiş, ihlali görülen 22 sürücüyle yüz yüze temas sağlanarak çeşitli maddelerden cezai işlem uygulanmıştır” dedi.

“TÜM TEDBİRLERİ ALDIK”

Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında uygulanan trafik tedbirleri hakkında bilgiler veren Vali Çelik, “İstanbul – Antalya aksı üzerinde bulunan güzergahımıza her 10 km.’ye bir ekip görevlendirildi. Şehirlerarası otobüs terminalinden çıkış yapan otobüslerde emniyet kemeri kullanmanın önemi hakkında sürücüler bilgilendirildi. Otomobil sürücüleri ve yolcular, trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızca başlatılan Yaşam İçin Kısa Bir Mola Projesi kapsamında yürütülen Yaşam Tüneli uygulaması kapsamında Yaşam Tüneli'ne alınarak emniyet kemeri kullanımı ve temel trafik kuralları hakkında bilgilendirildi. Denetimler esnasında yorgun olduğu gözlenen sürücüler araç dışına davet edilerek dinlenmeleri sağlanmış, ağır vasıta sürücüleri ise gerekmedikçe ve sürekli olarak sol şeridi işgal etmemeleri hususunda uyarıldı” ifadelerini kullandı. 
 
Vali Çelik saat 01.05 itibarıyla tüm güzergahlarda trafik akışının normal seviyede olduğunu, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığını kaydetti. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.