Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: İhh Terör Örgütü Değildir

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: İhh Terör Örgütü Değildir

Gündem Yayın: 30 Nisan 2015 - Perşembe - Güncelleme: 30.04.2015 14:51:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3830 okunma
Google News

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: İhh Terör Örgütü Değildir

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından toplanan yardımların Suriyelilere gönderilmesi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Kütahya'ya göreve başladığımda, o tarihteki Emniyet Müdürü'nün verdiği raporda, İHH'yı örgüt olarak takip ediyorlar. Talimat verdim, İHH terör örgütü değildir, İHH uluslararası bir yardım kuruluşudur, bunlara takibi bırakacaksınız. Tabi ne amaçla yapıldığını bugün daha net bir şekilde anlamış olduk" dedi.

İHH Tavşanlı Şubesi tarafından toplanan 3 TIR dolusu yardımların, Reyhanlı'daki kamplarda kalan Suriyelilere gönderilmesi nedeniyle Tavşanlı Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Güler ile çok sayıda kişi katıldı. Kütahya Valisi Şerif Yılmaz  törende yaptığı konuşmada yardımların sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla toplandığını belirtti. İHH'nin uluslaraası bir yardım kuruluşu olduğunu söyleyen Vali Yılmaz şöyle konuştu: "Türkiye nereden nereye geldi bunu da söylemekte yarar var. Kütahya'ya göreve başladığımda. O tarihteki Emniyet Müdürü'nün verdiği raporda, İHH'yı örgüt olarak takip ediyorlar. Talimat verdim, İHH terör örgütü değildir, İHH uluslararası bir yardım kuruluşudur, bunlara takibi bırakacaksınız. Tabi ne amaçla yapıldığını bugün daha net bir şekilde anlamış olduk. Çok şükür ülkenin geldiği nokta bu." 

2015 SEÇİM SİMÜLASYONU İÇİN TIKLAYIN
İHH Kütahya Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Yenipazar da, TIR'larda gıda ve giysilerin bulunduğu söyledi. Yenipazar "Valiliğimizin himayesinde İHH öncülüğünde tüm gönüllü temsilcilerimizin katılımıyla Suriye'ye acil yardım organizasyonunun birinci ayağını bugün tamamladık" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.