KÜTAHYA’YA 21 TESİS KAZANDIRILIYOR

Ekonomi Yayın: 30 Haziran 2016 - Perşembe - Güncelleme: 30.06.2016 11:18:24
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2651 okunma
Google News

KÜTAHYA’YA 21 TESİS KAZANDIRILIYOR…
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 192 milyon lira tutarındaki 21 adet yatırım müjdesi ile Kütahya’ya geliyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kütahya programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 14 adet tesisin, Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nce yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen 5 adet tesisin, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1 Temmuz Cuma günü Kütahya’da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 118 milyon lira yatırım bedelli 21 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu düzenlenecek merasimin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapacak.

Kütahya’ya 118 Milyon TL’lik 21 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 19.00’da Valilik Önü’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Simav Yağmurlar, Gediz Yunuslar, Tavşanlı Kayı Barajları Depolama Tesisi, 6 adet sulama tesisi ve
5 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından yapılacak Toplu Koruma Ekip Binası, İlk Müdahale Ekip Binası, Orman Bölge Müdürlüğü İdari Binası ve Çavdarhisar Yangın Acil Durum Ünitesi’nin temelini atacak.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan Tavşanlı Doğanlar Barajı Depolaması ile 4 adet taşkın koruma tesisini ve DKMP tarafından tesis edilen Çamlıca Tabiat Parkı Kır Lokantasını hizmete alacak.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Kütahya’da 10 aileye gelir getirici tür sertifikası ve
10 aileye de Orköy sertifikası verecek.

72 Bin 480 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle
72 bin 480 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Ayrıca 3 ilçe, 6 mahalle,15 köy ve 40 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.

 

 

Kütahya’ya Son 4 Yılda 487 Milyon TL’lik 84 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca
6 Nisan 2013 ve 2 Mart 2014 tarihlerinde Kütahyalılara verdiği 295 milyon TL’lik
55 müjdeye ilave olarak 192 milyon lira yatırım bedeline sahip 29 müjde daha verecek.
Böylece son 4 yılda Kütahyalılara toplam 487 milyon TL’lik 84 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, taşkın koruma, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, yangın ilk müdahale ekip binası ve 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.