Kütahya’ya Yeşil Yakışıyor

Gündem Yayın: 14 Ağustos 2017 - Pazartesi - Güncelleme: 14.08.2017 10:59:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2329 okunma
Google News


Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce yarınlara daha yaşanabilir bir ortam bırakmak ve daha yeşil ve güzel bir şehir oluşturmak amacıyla ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. 
2017 yılı ağaçlandırma programı kapsamında Kütahya ili Aslanapa ilçesi Kureyşler Köyünde 1.130 Ha sahada rehabilitasyon ve 200 Ha sahada ağaçlandırma çalışmalarına başlandı. 
Hazırlık çalışmaları tüm hızı ile süren ağaçlandırma sahasında dozerle sürüm yapılıyor. Paletli ekskavatör ile çukur açımı yapılan sahada meşe ile seyreltme çalışmaları devam ediyor. 
Toprak işleme işleri yapılan sahada 497. 232 adet karaçam ve 2. 035 adet badem türlerinde olmak üzere toplam 499.267 adet fidan  toprakla buluşturulacak. 
Bölge Müdürü Adnan Kayım; Kütahya genelinde ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; Ağaçlandırma çalışmalarımız Kütahya’mızın ihtiyaç duyduğu her yerde devam ediyor. Şehrimizdeki yeşil dokuyu her gün bir öncekinden daha çoğaltmayı istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha rahat nefesler alması ve yarınlarımıza daha yeşil bir çevre bırakabilmek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da yeşil dokunun kaybolmasına izin vermemelerini, duyarlı olmalarını ve ellerinden geldiğince fidan dikimlerine katılmalarını rica ediyoruz. Kütahyamız için, daha yeşil bir çevre için yeşil alanlarımızı korumanızı istiyoruz.”

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.