KÜTAHYALILARDAN, ŞİRİN MEDYA'YA NEZAKET ZİYARETİ

Gündem Yayın: 22 Kasım 2016 - Salı - Güncelleme: 22.11.2016 04:43:02
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
4800 okunma
Google News

KÜTAHYALILARDAN, ŞİRİN MEDYA'YA NEZAKET ZİYARETİ
 
Bursa'nın model ve proje derneklerinden biri olan Bursa Kütahyalılar Derneği yönetim kurulu olarak Şirin Medya'ya nezaket  ziyaretin de bulundu.
Uzun süredir Bursa’da faaliyetlerine devam eden Bursa Kütahyalılar Derneği adına, Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz, Bursa Kütahyalılar Derneği Başkan Vekili Ali Saruhan, Dernek Müdürü Necmettin İmir, Sosyal Destek Komisyon Başkanı Muharrem Yakut, Zonguldaklılar Dernek Başkanı Selahattin Yıldırım ve Bursa Kütahyalılar Dernek üyeleri, Medya Gurubu olan Bursa FM, Radyo EN, Bursa Manşet ve Ajans 24 bünyesinde barındıran  Şirin Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Marmara Radyo ve TV  Yayıncıları Dernek (MARTED) Başkanı  Hasan Şirin'i makamında ziyaret ederek Bursa'da yaptıkları etkinlik ve projeler hakkında bilgi verdiler.

"26 BİN KÜTAHYALI BURSA'DA YAŞIYOR"
Ziyaretlerinde Derneğin amaç, proje ve çalışmaları hakkında bilgi veren  Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz,medya gurubu olarak desteklerini beklediklerini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti. " Bursa ile Kütahya’nın ortak değerleri çok fazla. Bursa’nın Osmanlı’ya başkentlik yaptığı gibi Kütahya da 400 yıl boyunca Anadolu Beylerbeyliği’ne mekan oldu. Kültürel ve geleneksel değerlerimiz çok fazla. Turizmde de önemli bir potansiyelimiz var. Tarımda da hem Bursa hem de Kütahya büyük önem taşıyor. Bursa ve ilçelerinde yaşayan 26.000 Kütahyalı var. Kütahya, konumu gereği Bursa’nın İç Batı Anadolu’ya açılan kapısı, Bursa da, Kütahya’nın denize açılan kapısıdır” 

"AYDA 30 ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
Kütahyalılar Kültür ve dayanışma derneği Bursa’da bir çok örnek faaliyetler gerçekleştirerek hem Bursa’da faaliyet gösteren diğer dernekler tarafından model dernek olarak ilk üç dernek arasında gösterildiğine değinen Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz, örnek bir dernek olma konusunda iddialıyız dedi.
Gündüz, "Kent Meydanında 30 yıllığına izinlerini aldığımız büyük bir yerimiz var. daha önce 60- 70 kişinin ziyaret ettiği derneğimize şimdi 600 kişi ziyaret ediyor. Her Çarşamba Yaren Gecemiz var. Ayrıca ziyaret komisyonu kurduk. Medya kuruluşları, sağlık sektörü ve bütün kurum kuruluşları ziyaret ediyoruz. Ayda 30 ziyaret planımızı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
"KARDEŞ PROTOKOLÜ İMZALADIK"
Başta Zonguldaklılar Derneği olmak üzere, Balıkesir, DADER; Kemal Paşa ve bir çok derneğimizle protokol imzaladıklarını vurgulayan Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz, Bundan sonra ki çalışmalarımızı Kardeş Derneklerimizle ortaklaşa yapmayı planlıyoruz dedi.
Gündüz, "Kardeş Derneklerle birlikte projeler hazırlıyoruz. Yapamayacağımız, inanmadığımız hiç bir sözü vermeyiz. Hemşerilerimiz adına sağlık gruplarını ziyaret ederek sağlık sözleşmesi imzalıyoruz. Rengimiz Turkuaz olduğu için Turkuaz isimli dergimizi yayınlıyoruz. Devletten kuruş para almadan, kimseye yük olmadan kendi projelerimizi hayata geçiriyoruz. Yoksul, ulaşılması zor yerlerimize sağlık eğitimi ve sağlık çantası hazırlıyoruz. Öğrencilerimize şiir, kompozisyon yarışmaları yapıyor ciddi ödüllerle öğrencilerimizi teşvik ediyoruz. Çalışan, çalışmayanla bir olmaz ilkesi ile bütün derneklere örnek olmaya çalışıyoruz. Yetkililerden bu konu da hassas olmalarını çalışan, proje üreten, halka faydalı olan Dernekleri ayırt etmelerini ve onurlandırmalarını, teşvik etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"2017 HEDEFİMİZ ÖĞRENCİLERE, 150 BİN LİRA BURS VERMEK"
Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz, derneklerinin önünde bulunan reklam panosunu yakında reklamlar alarak gelirini öğrencilere burs olarak değerlendirmek istediklerini ifade ederken, Reklam verecek şirketlerin de hem reklamı yapılacak hem çocuk okutmanın vicdani huzurunu yaşayacaklarını söyledi.
Gündüz, Büyükşehir Belediyesi'ne bütün yaptığımız faaliyetleri belgeli olarak sunduk. İş birliği protokolü imzaladık. Bursa'da 5. İş birliği projesini imzalayan derneğiz. Faaliyetlerimiz devam edecek. Sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız. Misafirperverliğiniz için de çok teşekkür ederiz" dedi.

"STK'LAR İMECE USULÜ ÇALIŞMALI"
Şirin Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Marmara Radyo ve TV  Yayıncıları Dernek (MARTED) Başkanı  Hasan Şirin ise Bursa Kütahyalılar Dernek yetkililerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Sivil Toplum Kuruluşlarının kurulma nedeninin sadece bir isim adı altında oturmak olmadığını ve çalışma ve projelerinden dolayı kendilerini kutladığını ifade etti.
Şirin, "Öncelikle projeleriniz ve çalışmalarınızdan dolayı kutlarım. Ayrıca yeni lokalinizin kapılarını bütün dernek ve STK lara açmanız örnek bir davranış. Bursa genelinde çok sayıda dernek var. Çalışan dernek ile çalışmayan dernekler bir tutulmalı. İmece usulü yardımlaşmaları, çalışmaları Sivil Toplum Kuruluşları yapmalı. Dernekçilik gönül işi olmalı. Çalışmalarınıza bizde kendi alanımızda destek vermek isteriz. Başarılarınızın devamını diler ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim" dedi.
Karşılıklı görüş alışverişin ardından Bursa Kütahyalılar Dernek Başkanı Beyhan Gündüz, Şirin Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Marmara Radyo ve TV  Yayıncıları Dernek (MARTED) Başkanı  Hasan Şirin'e Kütahya'yı simgeleyen porselenden yapılmış bir plaket takdim etti.
HABER : BEDİA BARAK

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.