Kütahyalı genç yönetmenden yeni bir film

Gündem Yayın: 04 Haziran 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 04.06.2022 10:27:33
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
689 okunma
Google News

Kütahyalı genç yönetmenden yeni bir film

 

GÖRÜNTÜLÜ 

Bursa'nın Nilüfer ilçesinin Gölyazı köyünde sanatsal dram türünde kısa film çekimi yapıldı. 

Kütahya'lı yönetmen Zabit Karaköse , 3. kısa filmi Düş Gölleri'nin çekimlerini geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirdi.

Yapımcılığını Karaköse Film'in üstlendiği; Murat Can Çelik, Pelin Ermisket, şair ve yazar Onur Sakarya'nın rol aldığı kısa metrajlı film festival sürecine başladı. Filmin ilk gösterimi Gaziantep Dize Film Festivali kapsamında Gaziantep Üniversitesinde gerçekleşti. 

Yorucu ve bir o kadar da neşeli geçen çalışmalar sonucu iyi bir iş ortaya çıkardıklarını söyleyen yönetmen-senarist Zabit Karaköse: ''filmi bağımsız bir yapım olarak, kendi imkanlarımız ile 2 günde çektik, senaryo kafamda ilk kez Gölyazı köyüne gittiğimde oluşmuştu, tabi ki zamanla evrilerek bugün ki son halini aldı, kısa filmi çok sevdiğim yönetmen Ömer Kavur'a ithaf ettim ve filmde hemşehrim Ahmet Uluçay'a ve Nuri Bilge Ceylan'a da göndermeler var. Onca aksayan işe, maddi sıkıntılara rağmen sinema sevdasından katiyen vazgeçmiyoruz çünkü bizler Ahmet Uluçay ile aynı topraklarda yetişmiş, sinemanın şövalye ruhlu çocuklarıyız. Uluçay'ın hayatı ve kitapları, sinema yapabilmek için çektiği acılar arkamızda sarsılmaz bir destek olarak bize güç veriyor, onun ardı sıra gitmek bize her daim gurur verecek. Yakın zamanda ise Sofular, Tavşanlı ve İstanbul üçgeninde ilk uzun metraj filmimi çekmek istiyorum, senaryo çalışmalarına devam ediyorum, bu filmde de elbette Ahmet abi'den bir çok şey bulacağız, Ahmet abi nasıl kedisiz ve çocuksuz film düşünemiyorsa ben de onsuz, onu anmadan bir film yapmayı düşünemiyorum zira sinema aşkını bizlere aşılayan, sinemanın belirli bir kesimin elinde olmadığını, istemenin gücünü herkese kanıtlayan ondan başkası değil.'' dedi.

Filmin Künyesi

Yazan ve Yöneten: Zabit Karaköse

Görüntü Yönetmeni: Yusuf Ziya Tufan 

Tür: Dram 

Süre: 15 dk

Oyuncular: Murat Can Çelik, Pelin Ermisket, Onur Sakarya

Yapımcı: Zabit Karaköse Yıldırım Karaköse

Ses ve Işık: Demirhan Bozdemir

Sanat Yönetmeni: Nergis Yücesoy Sakarya 

Kurgu: Emrah Demirtaş

Müzik: Berk Bekar

Set Sorumlusu: Şenay Sarıkaya

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.