Leblebi Kokulu Şehir

Tuna İşleyen - GÖRÜNTÜLÜ

Kültür Yayın: 05 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 05.05.2022 11:54:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1383 okunma
Google News

 Leblebi Kokulu Şehir

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Tarih Öğretmeni Mesut Kocaman "Leblebi Kokulu Şehir" kitabını kitap severler ile buluşturdu.

Tavşanlı ilçesinde Ada Höyük kazısına götürdüğü öğrencilerinin, kazı başkanı Doç. Dr. Erkan Fidan’ın Tavşanlı hakkında sorduğu soruları cevaplamakta zorlanmaları üzerine, yerel tarih ve kültür bilgilerinin eksikliğini hisseden, Tarih öğretmeni Mesut Kocaman, "Leblebi Kokulu Şehir" eserini kitapseverlere kazandırdı. 

Tarihçi Mesut Kocaman, kitabının, bütün çocuklara ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini, öğrenebileceği bir kaynak olmasını dilediğini söyledi. 

 

Mesut Kocaman kitabı hakkında şu bilgileri verdi; "Leblebi kokulu şehir, isimli çocuk hikaye kitabının doğuşu, ilginç bir mekanda ve ortamda oldu. Aslında bir tarih öğretmenin, bir çocuk hikaye kitabı yazması genelde biraz şaşırtıcı görünüyor. Gerçekten benim de hiç planladığım bir şey değildi. Ama Tavşanlılı bir tarih öğretmeni olarak yaşadığımız bir olayla  sorumluluk hissi, oluştu. Bu noktada kitap yazmaya karar verdim. Proje okulu Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde  9. sınıf öğrencilerimizi Tavşanlı'da son dönemde büyük bir özveriyle çalışmaya başlayan ve çok önemli şeyler yapan; Tavşanlı Kazı Kazı Evi'nin sorumlusu Doçent  Dr. Erkan Fidan hocamızla buluşturmak istedim. Kazı evine Çocuklarımızı götürdüm. Burada  Batı Anadolu'nun kalbi diye tanımladığımız Höyük'te yapılan çalışmaları asıl konu edinecektik, görüşecektik . Erkan bey dedi ki: “Çocuklar , sunuma başlamadan önce ben size  birşey sormak istiyorum. Ben Bilecikte’yim, Tavşanlı’da olan sizsiniz söyler misiniz Tavşanlı ismi nerden geliyor bana da anlatır mısınız?" dedi. Bizim çocuklardan hemen hemen kimse net bir cevap veremedi. Hemen şunu anladım, biz çocuklarımızı asıl kendi çevremizi, şehrimizi, kültürümüzü öğretmeliyiz. Çocuklar daha henüz ilkokul yaşlarındayken ve henüz ortaokula yeni başlamışken bir hikaye kitabı şeklinde Tavşanlı'yı duysunlar öğrensinler, anlasınlar ve böylelikle   liseye geldiklerinde artık çalışmalarına Tavşanlı’yı  bildikleri halde devam etsinler şeklinde bir şey düşündüm ve hikaye işte bunun üzerine şekillendi.

Kübra Karaca Aydınlı ve Rukiye Uysal’a dil bilgisi imla  konusunda destekleri için Ekrem Koca Bey’e, hikayenin  zenginleştirmesindeki katkıları için, kitabın en baştan beri çıkmasını sağlayan kişilerden Harun Kırkıl’a,Sümeyye Konuşlu’ya; eski  bir öğrencimdir. Istanbul'daki bir ajansla çalışıyor. Mustafa Şapşap, Ankara’dan  Mehmet Ali Şenol ve Uyum Ajans  onlara da kitabın çıkmasına katkıda bulundukları için hepsini ayrı ayrı  teşekkür ederim. Tavşanlılar çalıştı, Tavşanlılar, yazdı Tavşanlılar  çizdi ve Tavşanlılar kitabı  yayınladı. "  Kitabın kırtasiyelerden ve internet üzerinden satışa sunulduğu öğrenildi.  

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.