LEBLEBİLİ KURUPASTA ÜRETİLDİ

LEBLEBİLİ KURUPASTA ÜRETİLDİ

Kültür Yayın: 24 Şubat 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 24.02.2016 10:13:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3930 okunma
Google News

  LEBLEBİLİ KURUPASTA ÜRETİLDİ

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Leblebili Kuru pasta üretildi.

                Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde uzun yıllardan bu yana Pastane ve kafe işletmeciliği yapan  Emre Kul, Tavşanlı ile özdeşleşmiş Leblebinin tanıtımına katkı olması amacıyla Leblebili Kuru pasta imal ederek müşterilerinin damak tadına sundu.

                Özel bir şekilde hazırlanan leblebili kuru pastanın yaklaşık 10 çeşidi bulunuyor.

Kuru pastayı üreten Ustalardan İbrahim Toplu, “ Kuru pastalarımız için bütün leblebileri alıp kırarak un haline getiriyoruz. Farklı şekilde kuru pastalar içerisine katarak farklı çeşitler elde ediyoruz. Bütün leblebi, kırık leblebi ve toz haline getirdiğimiz üç çeşit leblebiden kuru pastalarımızı elde ediyoruz.” dedi.  

Ayyıldız Pastane ve Kafe İşletmecisi  Emre Kul, “ Tavşanlımızın meşhur leblebisinin tanıtımında biz de katkıda bulunmak isteyerek leblebili kuru pasta çeşitleri arge çalışmaları ile imal ettik.  3-4 aylık çalışmalarımız sonucunda bunları ortaya çıkardık. Şu an için 43 çeşit leblebimiz var biz de bunlardan kırık, bütün ve toz leblebi ile pastalarımızda kullanıyoruz. Koko star, sade leblebili, çikolatalı, kırık leblebili, çatlak leblebili gibi 10 çeşit kuru pastalarımız var. Henüz yeni üretmemize rağmen müşterilerimiz bunlardan oldukça memnun” dedi.

Müşteriler ise leblebili kuru pastaları tadarak çok farklı güzel bir lezzet olduğunu, ağızda güzel bir tat bıraktığını söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Leblebili kuru pastalardan tadan müşteriler, “Tavşanlının meşhur leblebisini kuru pasta ile birleştirilmesinden çok güzel bir tat elde edilmiş” dediler. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.