Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Lider Çocuk Tarım Kampı Sona Erdi

Gündem Yayın: 10 Haziran 2015 - Çarşamba - Güncelleme: 10.06.2015 09:38:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2530 okunma
Google News

LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI SONA ERDİ

  Kütahya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen 2. “Lider Çocuk Tarım Kampı” tamamlandı.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının “Lider Çocuk Tarım Kampı” projesi kapsamında, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek, tarımsal faaliyetleri tanıtmak ve sevdirmek, doğal kaynakların korunmasının önemini kavramalarına yardımcı olmak, etkinlik, gezi ve gözlemlerle çocukların tarıma olan ilgilerinin arttırılması amacıyla Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilerek düzenlenen 2. “Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi.

           

            Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen İlköğretim 4. Sınıf öğrencilerin katıldığı lider çocuk tarım kampı etkinliklerine 5 gün boyunca, 5 farklı okuldan 10 öğrenci katıldı. Kamp süresince çocuklara hayvan bakım ve besleme, süt sağımı, süt hijyeni, gıda güvenilirliği ve alo 174 gıda hattı ile ilgili bilgiler verildi. Özel sektör gıda işletmeleri ve doğal soğuk hava deposuna gezi ve ziyaretler yapılarak, tesis ve üretilen ürünler hakkında çocuklar aydınlatıldı.

           

Çocuklarımızın şehir hayatı içerisinde beton binalar arasında toprağa ve çevreye hasret yaşadığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş; “Lider Çocuk Tarım Kampı” projesi etkinlikleri çerçevesinde doğadan kopuk yetişen günümüz çocuklarına bir dilim ekmeğin, bir bardak sütün, bir sebzenin, bir meyvenin hangi aşamalardan geçerek ve hangi zorluklarla sofralarımıza geldiğini, besi hayvanlarının nasıl yetiştirildiğini, kısacası tüm tarımsal faaliyetleri ve en önemlisi sahip olduğumuz tarım arazilerine ve toprağımıza ne kadar çok önem vererek korumamız gerektiğini anlatmaya çalıştık. Umarım çocuklarımız dört duvar arasından çıkıp ara sırada olsa doğa ile kucaklaştığı bir yaşam tarzı benimserler. Destekleri ve katkıları nedeniyle, tarımsal işletmelerimiz ve özel sektör temsilcileri ile çiftçilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen çocuklar yeni yerler gördüklerini ve yeni bilgiler edindiklerini belirtti. Kampın tekrar düzenlenmesini isteyen çocuklar bu sayede kampa diğer arkadaşlarının da katılma şansının olabileceğini ifade ederek, ileride tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istediklerini belirttiler.

 

Lider Çocuk Tarım Kampı beton binalar içinde televizyon, bilgisayar ve internet başında çok fazla vakit geçiren, modern hayatın getirdiği stresin sınırlarına sıkışan çocuklara doğayla birlikte olma fırsatı tanıyan bir proje. Projede çocukların eğlenerek ve bizzat yaşayarak, doğayla iç içe olmasını ve tarımla ilgili bilgi edinmesini amaçlıyor.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.