Lütfiye Köyü Bal Ormanı

Gündem Yayın: 26 Haziran 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 26.06.2021 11:06:13
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
3195 okunma
Google News

Arıcılığı kalkındırmak ve geliştirmek amacıyla projelendirilen Lütfiye Köyü Bal Ormanı için çalışmalar başladı. Vali Ali Çelik ile AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, çalışmaların hız kazandığı sahada incelemelerde bulundular. 

Kütahya Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü Geyikalanı Orman İşletme Şefliği sınırlarındaki 220 dekar alana kurulacak bal ormanına 3 bin kovan yerleştirileceğini söyledi.

Keskin, bal ormanına akasya, sofora, iğde, mahlep, ıhlamur, ahlat, kestane ağaçlarının yanı sıra lavanta, mürver, arıotu, adaçayı, kekik ve korunga türlerinin de dikileceğini kaydetti. Kütahya’da 20 adet bal ormanı olduğu bilgisini de paylaşan Keskin, 2021 yılı içerisinde 3 bal ormanının daha kurulacağını aktardı.

Bal ormanlarının ülke ekonomisine ve coğrafyaya ciddi katkılar sunacağını ifade eden Vali Çelik, emeği geçenlere teşekkür etti.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.