MADENCİ ŞEHİTLER ANILDI

Gündem Yayın: 13 Mayıs 2016 - Cuma - Güncelleme: 13.05.2016 16:26:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3818 okunma
Google News

 

MADENCİ ŞEHİTLER ANILDI

Tuna İŞLEYEN 

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının üzerinden iki yıl geçti.

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 günü meydana gelen kazada şehit olan 301 madenci şehitlerini anmak ve işyerlerimizde bundan sonra böyle kazaların bir daha olmaması için Kurbanlar kesildi ve Cuma Namazı sonrası Arifağa Camiinde mevlit okutuldu.

Maden İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen mevlit programına Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, yönetim kurulu üyeleri, Garp Linyitleri İşletmesi Müessese Müdürü Mustafa Çokuslu, Tunçbilek kömür ocaklarında çalışan işçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman yaptığı konuşmada iş kazalarını önlemek için iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu, bu konuda tüm çalışanların duyarlı olmasını bundan sonra da böyle elim kazaların bir daha yaşanmaması dileklerinde bulunurken şunları söyledi, “ Allah inşallah böyle kazaları bir daha göstermez. Şehitlerimizin ruhlarının şad olmasını diliyoruz. Kendi aramızda küçük de olsa bir hatim programı yaptık. Madenci şehitlerimizi unutturmamak için her yıl 13 Mayıs’ta bu programları yapacağız. Tüm halkımızın bu programlara katılarak iştirak etmesini bekliyoruz” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.