MANDA SÜTLÜ TEPECİK DONDURMASI HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

Yaşam Yayın: 27 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 27.06.2018 12:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
5416 okunma
Google News

 MANDA SÜTLÜ TEPECİK DONDURMASI HER GEÇEN GÜN DAHA ÇOK İLGİ GÖRÜYOR

 

GÖRÜNTÜLÜ / Tuna İşleyen 

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesi Tepecik Beldesinde doğal meyve ürünlerinden ve manda sütünden üretilen dondurması oldukça ilgi görüyor.  

Yapılan dondurmada lezzeti daha farklı kılmak için eski yöntemlerle mevsimine göre doğal meyve taneleri kullanılıyor.

Manda sütlü dondurma imalatçısı ve satıcısı İbrahim Ethem Uluçay uzun yıllardır beldede dondurmacılık yapıyor.

Uluçay, Manda sütü, farklı meyveler ve yerli salep ile bu lezzeti vatandaşlara sunuyor.

Yaklaşık 24 çeşit doğal dondurma ürettiğini belirten İbrahim Ethem Uluçay, "  Tepecik Beldemizde   müşterilerimize manda sütüyle çeşit çeşit doğal meyvelerle, doğal saleple imal edip vatandaşımıza Tepecik adını verdiğimiz dondurmamızı arz ediyoruz. Dondurmamızın tercih edilme sebebi ise dondurmamız katkısız tamamen doğal. Mesela çilekli dondurma yapıyorsak çilek katıyoruz. Limonlu dondurmamıza limon katıyoruz. Tamamen el emeği gerçekten zahmetli ama neticesi çok güzel. ”

" Dondurmamız Antika sanat eserinde bir dondurma" diyen Uluçay, " Yani dondurma ilk icat edildiği doğallığıyla boya olmadan, emülgatör olmadan, aroma olmadan üretiyoruz. Bu da bizi cazip kılıyor." diyerek dondurma çeşitleri hakkında da bilgiler verdi. Çeşitler arasında bilinen çeşitlerin yanı sıra haşhaşlı ve leblebili dondurma da bulunuyor.

Tepecik Beldesi aşığı olduğunu ifade eden Uluçay, dondurmasının adını da bu nedenle Tepecik ismi verdiğini belirtti.

 Şehir dışından dondurmamızın ününü duyanlar da beldemizden dondurma almadan gitmiyor.

Müşteriler ise Tepecik Dondurmasını katkısız olmasından ve manda sütünden olmasından dolayı yaz kış severek yediklerini ifade ettiler.

Tepecik Dondurması Şubeleri ise Tavşanlı Karagöz cafe, Emet şubesi, Bursa, Antalya Bera Alanya otelleri, Tavşanlı sevgi park olarak belirtildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.