MAVİ MARMARA OLAYI SALDIRISI 6 YIL OLDU

Gündem Yayın: 30 Mayıs 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 30.05.2016 09:17:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
3528 okunma
Google News

MAVİ MARMARA OLAYI SALDIRISI 6 YIL OLDU

 İHH İnsani Yardım Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Mustafa Yenipazar Mavi Marmara olayının yaşanmasından bu güne 6 yıl geçtiğini belirterek bu konuda bir basın açıklamasında bulundu.

İsrail’in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı ve katliamın üzerinden 6 yıl geçmiş bulunuyor.

İsrail o gün, Mavi Marmara gemisinde toplanan ve insanlığın vicdanını temsil eden, dünyanın değişik ülkelerinden ve ülkemizden o gemide bulunan kardeşlerimizi katlederek insanlığın vicdanını da öldürebileceğini ve susturabileceğini zannediyordu.

İsrail ve onun destekçileri, dünyada hukukun gücünü hiçe sayıp gücün hukukuna göre hareket ederek, uluslararası sularda, tamamen insani yardım için yola çıkmış Mavi Marmara gemisini vurdular. Gemide bulunan, silahsız, bir avuç, barış ve özgürlük sevdalısı insana savaşırcasına saldırdılar. Bunu dünyanın gözü önünde, hiç çekinmeden ve umursamadan yaptılar. Güç bizde ve güçlü olanlarda bizim yanımızda, istediğimizi yaparız anlayışı, onlara bu cesareti verdi. Ama asıl güç sahibi elbette bunların hepsini izlemekte ve onlara tanımış olduğu mühleti beklemekte. Allah imhal eder yani mühlet verir ama asla ihmal etmez yani unutmaz ve hesabını görmeden bırakmaz.

Onlar bekleye dursunlar. Bizde onların kendilerini düzeltmelerini ve yanlışlıklarından dönmelerini bekliyoruz. Hemen Gazze üzerindeki ablukayı kaldırıp bu zulme acilen bir son vermelerini bekliyoruz. Allah da bekliyor. Ve zamanı geldiğinde mazlumların eliyle zalimlere hadlerini bildirecektir.

Evet bizim silahlarımız yok.Bizim herkesi satın alacak paramız yok.Evet bugün biz mazlumuz, bunu biliyoruz.Ama onlarda zamanında bunu yaşadılar ve onlarda biliyorlar ki Allah mazlum ve müstazaflarla birliktedir.Ve birgün mazlumlar ne kadar güçsüz gözükseler de zalimlerin saltanatını yerle bir ederler.Biz inanıyoruz ki o gün yakındır.Mavi Marmara bunun bir işaretidir.

İsrail ve onun yandaşları Mavi Marmara’ya saldırarak insanlığın vicdanına vurmuştur.Ve vicdanlar, onlar yanlışlarından dönmedikçe bunu asla unutmayacaklar. Bizde vicdanların sesi olarak bunu asla unutturmayacağız.

 İstanbul , Taksim/Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne “Özgür Kudüs Yürüyüşü” düzenlendi.

 

Neden yürüyoruz?

Çünkü ;

- Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir.

- Barış isteyen halklar İsrail’in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara’nın tarafında, İsrail’in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz.

- Siyonistlere göre İsrail’in amacına uygun tek çözüm “Mavi Marmara’yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır.” Biz Unutturmayacağız.

- Gazze Özgürlük Filosu’nun tüm bileşenleri olarak ve Mavi Marmara’da buluşan tüm cesur, iyi yürekler adına 10 şehidimizi, yeryüzündeki zulme karşı direnen tüm gençleri ve çocukları, şu an dünyadaki tüm kriz bölgelerinde canı pahasına çalışan tüm insani yardım gönüllülerini bir kez daha selamlıyoruz.

Bizi bu mücadelemizde hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bırakmayacak halkımıza da buradan selam olsun diyoruz."

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.