Mehmet Bacaksız Minikler Futbol Şenliği başladı

Gündem Yayın: 16 Ağustos 2018 - Perşembe - Güncelleme: 16.08.2018 11:54:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
4267 okunma
Google News

Mehmet Bacaksız Minikler Futbol Şenliği başladı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde 'Minikler futbol festivali' başladı.

16 Ağustos 2016 yılında vefat eden Tavşanlılı spor yazarı Mehmet Bacaksız adına amatör kulüplerin alt yapılarının katıldığı 'Miniminikler futbol festivali' Karakova Sentetik sahada gerçekleştirilen minikler futbol karşılaşmaları ile başladı.

Sabah saatlerinde başlayan festival renkli görüntülere sahne oldu.

Öğle saatlerinde ise minik futbolcular ve kulüp yöneticileri birlikte Asri Mezarlığına giderek merhum Mehmet Bacaksız'a dua ettiler.

Festival bugün oynanacak karşılaşmalar sonrası verilecek ödüllerle sona erecek.

Futbol festivalini düzenleyen Erdem Gençlik Kulübü başkanı Günay Erdem festival hakkında şunları söyledi," Bundan sonra Tavşanlı'da adını duyurmuş ve Tavşanlı'ya mal olmuş Tavşanlı'ya spor ile ilgili bir çivi çakan kişilerin isimlerini yaşatmak adına şenlik düzenlemeye karar verdik. Öncelikle Yalçın Kıldıran Miniminikler futbol festivali ile başladık. Bu sefer de dedik rahmetli Mehmet amcamızın adına yapalım bir festival dedik. Biliyorsunuz Tavşanlı'nın ülke içinde ve ülke dışında müthiş reklamını yapan bir kişiydi. Basınımızın duayen ismini yaşatmak istedik. Oğlu Tansel Bacaksız ile böyle bir organizasyon yapmak istediğimizi söylediğimizde çok duygulandı ve teşekkür etti. Bizler de Tavşanlı çocuklarının bu tür müsabakalar ile gelişmelerine katkıda bulunmak  hem de Tavşanlı'ya hizmet etmiş kişileri tanısınlar istedik." diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Mehmet Bacaksızın oğlu Tansel Bacaksız ise organizasyonu düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Mehmet Bacaksız Kimdir?

    Mehmet Bacaksız 1943 yılında Tavşanlı’da doğdu. Futbola 15 yaşında 1958’ de Tavşanlı Gençlikspor ‘ da kaleci olarak başladı. Askerliğinde  Kütahya hava gücü ve İstanbul hava gücünde futbol oynadı. Askerden geldikten sonra 1965 – 1968 yıllarında Tavşanlı Linyitspor’da futbol oynadı ve 36 yaşına kadar Tavşanlı Gençlikspor da kalecilik yapmaya devam etti. Tavşanlı Gençlikspor tarihinin en fazla kalesini koruyan isimdir ve hiç kırmızı veya sarı kart görmeden jübilesini yapmıştır. Tavşanlı Gençlikspor Tarihinde penaltıdan gol atan ilk kalecidir.

         İşçi olarak çalıştığı GLİ işletmesinden 1986 yılında emekli oldu ve Ardo Video isimli işyerini açarak esnaflığa başladı. Çok uzun yıllar Tavşanlı Linyitspor’un Tavşanlı’daki ve deplasmandaki bütün maçlarını videoya çekmiştir. TTV Tavşanlı Tv' nin kurucularındandır. Teknolojiye ve Fotoğrafçılığa karşı çok ilgilidir. Yüzlerce ünlü isim ile ( sanatçı, sporcu, siyasetçi) fotoğraf çekilmiştir. Ulusal medya da kendisi hakkında birçok kez haber yapılmıştır. Tavşanlı tarihine çok hakimdir ve müthiş bir arşivi vardır. Foto muhabirliği yapmıştır. Fenerbahçe ve Linyitspor sevdasından dolayı Türkiye’de gitmediği şehir ve stadyum yoktur. Her gittiği şehirde mutlaka Tavşanlı reklamını yapmıştır. Tavşanlı’yı tanıtmak, sesini duyurmak en büyük mutluluğudur.

       Spor camiasında özellikle Fenerbahçe camiasında pek çok tanıdığı ünlü isim vardır. Özellikle rahmetli Selçuk Yula ile devamlı görüşürlerdi. Fenerbahçe’li Alex yılbaşında hediye olarak formasını göndermiştir. Roberto carlos, Muslera, Quaresma ‘dan ve birçok efsane futbolculardan aldığı hediye eşyaları hatıra olarak saklamaktadır.

     Fenerbahçe 100. yılında şampiyon olunca Tunçbilek yeraltında açmış olduğu Fenerbahçe Bayrağı ve çekilen fotoğraf Fenerbahçe müzesinde sergilenmektedir.

     Tavşanlı Linyitspor un 3. lige çıktığı sene Linyitspor yönetiminde görev almıştır.

İnanılmaz Fenerbahçe sevdasına rağmen hiçbir zaman fanatik olmamış, sporun birleştirici gücünü tercih etmiş, sporu seven herkesle iletişim kurmayı başarmıştır.

Tuna İşleyen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.