Merkez Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor

Gündem Yayın: 02 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.07.2020 11:39:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1230 okunma
Google News

Merkez Kampüs Çalışmaları Devam Ediyor
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Merkez (Germiyan) Yerleşkesi alanında master plan, altyapı ve belirlenecek iki yapının uygulama projelerinin hazırlanmasına yönelik sözleşme, Danışmanlık Hizmet Alımı İhalesi sonucunda Atölye Beş Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile imzalandı. 
KSBÜ Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu ile birlikte üst yönetim, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı personelleri ve yetkili firma sorumluları katılım sağladı. İmzaların ardından karşılıklı olarak hayırlı olsun dilekleri iletildi. 

 

 

Anlaşmaya göre firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra,  170 gün içinde master plan, altyapı ve belirlenecek iki yapının uygulama projelerinin hazırlanması bekleniyor. 

KSBÜ Merkez Kampüsü için düşünülen yerleşke kentsel yapılaşma alanı içinde yer aldığından, şehirle bağlantısını güçlü tutmanın ötesinde, bu alanın kentin önemli bir rekreasyon ve kültür alanı olması hedefleniyor. Yapıların eğitim anlayışını ve sağlık temalı bir üniversitenin vizyonunu yansıtacak bir mimari dile sahip olacağı belirtildi. Bölgenin tarihinden gelen ve sahiplenilmesi beklenen mimari mirasa ait değerlerin yeniden yorumlanarak ve birebir temsil düzeyinden uzak durularak tasarıma katılması hedefleniyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.