Meslekleri Tanıtım Etkinliği

Eğitim Yayın: 28 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 28.05.2019 12:25:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
1719 okunma
Google News

Tavşanli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi / Proje Okulu Mühendislik Meslekleri Tanıtım Etkinliği

 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Akademisyenleri, Tavşanlı Kız Anadolı İmam Hatip lisesi / Proje okulu dokuzuncu sınıf öğrencilerine yönelik ''Mesleki Tanıtım Günü'' düzenledi.

 

Mesleki Tanıtım Günü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi  Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Çelik (Bilgisayar Mühendisi), Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Beyza Kale Kurhan (Endüstri Mühnedisi), Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Program Sorumlusu Öğr. Gör. Deniz Kaptan (Elektrik ve Elektronik Mühendisi), Makine ve Metal Teknolojileri Program Sorumlusu Öğr. Gör. Anıl Hekim  (Makine Mühendisi), Tavşanlı Kız Anadolı İmam Hatip lisesi / Proje okulu Öğrenci İşleri Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk  ve  Tavşanlı Kız Anadolı İmam Hatip lisesi / Proje okulu dokuzuncu sınıf öğrencileri katıldı.

Düzenlenen Mesleki Tanıtım Gününde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Akademisyenleri alanlarını anlatan kısa bir sunum yaparak yaşadıkları deneyimleri aktarmışlardır. Düzenlenen sunumlar sırasında, öğrenciler mesleklerin özelliklerini dinlerken, onları adeta yaşıyormuş gibi hayellerinde deneyimlediler.  Öğrenciler tarafından heyacan, merak ve sabırsızlıkla beklenen Mesleki Tanıtım Günü büyük bir beğeni ve ilgiyle karşılandı. Öğrencilerden bazıları, daha önceden vermiş oldukları kararı değiştirmeyi düşünürken, bazıları da kesinlikle istediği mesleğin ne olduğunun farkına vardı. Mesleki Tanıtım Günü, sunumların ardından soru cevap şeklinde sohbet havasında geçmiştir. Mesleki Tanıtım Günü  öğrencilerin alan seçimi yapmadan önce ilgili mühendislik dallarını tanımaları ve bu alanları seçtikleri zaman karşılaşabilecekleriyle ilgili farkındalıklarının artırılması amaçlandığı belirtildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.