MHP İL BAŞKANINDAN KUTLAMA

Siyaset Yayın: 29 Ağustos 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 29.08.2016 12:57:57
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
3129 okunma
Google News

HALKIMIZIN ZAFER BAYRAMINI KUTLUYORUM
 
"Doksan dört yıl önce 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos 1922 yılında Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal’in Başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve düşmanın yurttan atıldığı Başkomutanlık Meydan Muhaberesini anmak için kutladığımız milli bayramlarımızdandır.
Bu zaferle Türk Milleti halen zamanımıza kadar sürüp gelen bir kahramanlık destanını yazmıştır. Düşmanların esaret arzuları milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış, hem de gerisin geri geldikleri gibi gönderilmiştir.
1071’de Türk ordusunun Hakanı Alparslan’ın komutasında Malazgirt’te Anadolu kapılarının açılması dünya siyasi tarihini lehimize döndürmüştür. Kısa zamanda Anadolu Türkleştirilmiş ve İstanbul’da konaklanmış, Avrupa’nın ortalarına kadar ilerlenmiş ve güçlü bir dünya hâkimiyeti kurulmuş ve milletimiz Türk- İslam medeniyetinin öncüleri olmuşlar.
Batı dünyası, 1071’den 1922 yılına kadar tam tamına dokuz asır boyunca fırsat buldukça Türk Milleti’nin üzerine Haçlı Seferleri gibi çeşitli şekillerde saldırılar düzenlenmiştir. Yıl 2016 halen daha bu saldırılar ve oyunlar farklı şekillerde sürdürülmektedir.
Türk Milleti işgal ile birlikte yediden yetmişe her yaş gurubundaki insanda bulunan azim, aşk, heyecan ile top yekun Kurtuluş Savaşı’na hazırlanmıştır. Milletimizin ateş, kan ve barutla imtihanı olmuştur.
 Vatanı, dini, bayrağı için ve yüce ülküleri için canını seve seve vermeye hazır Türk insanı, öbür yanda ise ne ediği belli olmayan insan sürüsü, işgalciler.
Her savaşta olduğu gibi bu savaşta da Türk askerinin düşüncelerini şairimizin duygularında görüyoruz:
‘’ Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir
   Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmemektir.             
   Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir;
   Kahramanlık; saldırıp bir daha dönmemektir.’’  
‘’ Zafer göz yummadan koşana gider ’’ düşüncesi;
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1922’ deki Zafer’in kazanılmasındaki başkomutanlığının yankıları zamanımıza kadar süregelmiş ve bir kahramanlık destanına imza atmıştır. Düşmanların esaret emelleri, emperyalist hevesleri, küresel abluka düşünceleri milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış hem de püskürtülmüştür. 1922’deki Büyük Taarruzun sonucun da,  Zafer göz yummadan koşan Türk askerinin olmuştur.
Bu zaferle ilgili Mustafa Kemal Atatürk ; ‘’30 Ağustos Savaşı Türk tarihinin en önemli bir dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz büyük ve parlak zaferlerle doludur. Hiç şüphe etmemelidir ki; yeni Türk Devleti’nin, genç Türk Cumhuriyeti’nin temeli bu zaferle atıldı.’’  Demiştir.
Türkler, Malazgirt Savaşı ile bir vatan kurmuşlar. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile ise mukaddes Anadolu topraklarını, Türk Milleti ve son Türk Devleti’nin sonsuza kadar Türk yurdu olduğunu ve hiçbir kuvvetin bu bölgeden çıkartamayacağını tüm dünyaya göstermiştir. Ayrıca mazlum milletlerin kurtuluş ümidi olmuştur.
Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan vatansever bir halkın, yokluklara, yoksunluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu 30 Ağustos Zaferi’nin ruhunda gerçek anlam ve muhtevasını bulmuştur. İstiklalimize ve itibarımıza leke sürmeye cüret eden iç ve dış düşmanlar 30 Ağustos’la birlikte yurttan atılmışlar. Türk milletinin kutlu varlığını yok etmek için birbiriyle yarışanlar derslerini almıştır. Bilmemiz gereken, şehitlerimiz aziz vatanın manevi zırhı, gazilerimiz ise geçilmez kaleleri olmuşlar. Bizlere üzerinde hainlik yapılmasına izin vermeyeceğimiz bir miras bırakmışlar. Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu ve musibeti aşmayı bilmiştir. Gerekirse tekrar aşmasını bilecektir. Bu nedenle, bugünkü acıklı ve yürek yaralayıcı ülke tablosundan dolayı hiçbir kimse boş hayallere kapılmamalıdır.
Her gün terörden dolayı şehitler versek de, gelecekle ilgili düşüncelerimizin önüne hiçbir kimse geçemeyecektir.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde bulunduğu geçici olan sıkıntıları kısa bir zamanda mutlaka aşacaktır.
 
Varlığımızın güvencesi; 30 Ağustos Zaferi ve taarruz bilincidir. Milletimizde bu bilinç canlı ve diridir. Bu düşüncelerle aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Ebediyete intikal etmiş kahramanlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.
 
                                                                                                                                               Mehmet Ali TÜRKER
                                                                                                                                  Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.