MİLLİ SPORCU İSMAİL TUNA'DAN ZİYARET

İŞİTME ENGELLİLER HENTBOL MİLLİ TAKIMININ TAVŞANLILI OYUNCUSU İSMAİL TUNA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER'İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ. SAMSUN'DA DÜZENLENEN OLİMPİYATLARDA MİLLİLERİMİZ FİNAL MAÇINDA RUSYA'YI 30-26 YENEREK ALTIN MADALYAYA UZANMIŞTI

Spor Yayın: 12 Ağustos 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 12.08.2017 12:36:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
6316 okunma
Google News


 

Temmuz ayında gerçekleştirilen ve Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda Hentbol takımımız altın madalyaya uzanmıştı.
Milli Takım kadrosunda bulunan Tavşanlılı sporcumuz 20 yaşındaki İsmail Tuna, Belediye Başkanı Mustafa Güler'i makamında ziyaret etti. 
8 ülke takımının katıldığı Hentbol Turnuvası'nda Milliler Rusya'yı 30-26 yenerek büyük bir başarıya imza atmıştı. 
Hentbol'a 16 yaşında bir arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığını anlatan işitme engelli sporcumuz İsmail Tuna, İstanbul ekiplerinden Sessizler Spor Kulübü'nde oynadığını, hedefinin de Milli Takım kadrosunda başarılı turnuvalar geçirmek olduğunu söyledi.
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise İsmail Tuna'nın başarısıyla gurur duyduklarını ifade ederek ilçede bireysel ve takım sporlarının gelişmesi adına her türlü desteğe hazır olduklarını kaydetti. Başkan Güler "Samsun'da dünyanın en özel sporcularını ağırlamak ülkemize çok büyük bir prestij kazandırdı. Bu organizasyonda Tavşanlılı sporcumuzun Hentbol Milli Takımıyla altın madalyaya uzandığını öğrenmek bizlere gurur verdi. Bence İsmail Tuna gibi kardeşlerimizin bundan sonra Olimpiyat başarısından daha önemli misyonları var. Engelleri birlikte aşalım diyoruz. Onların hayat standartlarını yükseltmek, öz güvenlerini oluşturmada yardımcı olmak için var gücümüzle Sosyal Belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. İşte bu konuda İsmail Tuna, şartlar ne olursa olsun insanın başarabileceklerine örnektir. İsmail kardeşimiz sadece engelli gençlerimize değil, tüm gençliğe örnektir" dedi
Sohbetin ardından Belediye Başkanı Mustafa Güler, başarılı Milli sporcumuzu Cumhuriyet altını takarak ödüllendirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.