Moymul Mezarlık içerisine

Gündem Yayın: 07 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 07.12.2019 11:11:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2013 okunma
Google News

  Mezarlık içerisine "Şehitlik" bölümü yapıldı

Tuna İşleyen 

 

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Moymul Mahallesinde mezarlık içerisine "Şehitlik" bölümü yapıldı.

Moymul Mahallesi'nin sakinleri Cuma namazının ardından Moymul Mezarlığı'nda toplanarak Şehitlik bölümü için düzenlenen programa katıldı. Programa Kaymakam Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Jandarma Komutanı Tuğrul Demiryürek, Mahalle Muhtarı Ahmet Sapmaz, Şehit ve Gazi Dernekleri ve vatandaşlar katıldı. Tavşanlı Belediyesi'nin yaptığı düzenlemeler ve peyzaj çalışmalarıyla 10 yıl öncesinden daha güzel, daha temiz bir mezarlığa kavuştuklarını belirten mahalle muhtarı Ahmet Sapmaz, başkan Mustafa Güler ve ekibine teşekkür etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Başkan Güler "Sadece Anadolu topraklarında değil, İslam coğrafyasının hamiliğini yaptığımız dönemlerde nice isimsiz kahramanlarımız, bilmediğimiz topraklarda yatıyor. Burada Bakara suresinin 154. ayetini hatırlatmak gerekir " Allah yolunda öldürülenler için "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz." Bu ayet aziz şehitlerimizin hangi mertebede olduğunu bizlere göstermektedir. Allah onlardan razı olsun. Şehit haberleri geldiğinde kahroluyoruz, anne ve babaların yüreğine düşen ateşi hiç birimiz anlayamayız. Ancak tesellimiz şu oluyor. Bugün hala Vatan toprağı için, Bayrağımız için, Namusumuz için ölebilenler, severek can verebilenler var. İşte biz Türk Milletini diğer toplumlardan farklı kılanda budur." diye konuştu

Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek Şehitlik bölümü incelendi, vatandaşlarımıza pilav ayran ikramında bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.