MUHTARLARLA “İSTİŞARE” TOPLANTISI

MUHTARLARLA “İSTİŞARE” TOPLANTISI

Gündem Yayın: 10 Şubat 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 10.02.2016 11:18:48
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2261 okunma
Google News

MUHTARLARLA “İSTİŞARE” TOPLANTISI

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Mahalle Muhtarlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Başkan Güler, 2016 yılında mahallelerde yapılacak çalışmalar ve büyük projeler ile ilgili muhtarları bilgilendirdi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Belediye’nin 2016 yılı çalışma takvimi ile ilgili bilgiler aktardı.

Belediye Meclis Salonu’nda 19 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Mahallerde yapılacak çalışmaları anlatan Başkan Güler, muhtarların da sorunlarını dinleyerek 2016 çalışma takvimi üzerinde istişarelerde bulundu.

ÇALIŞMALARIMIZI “PROGRAM DAHİLİNDE” YÜRÜTÜYORUZ

Başkan Güler, “Tavşanlı Belediyesi olarak belirlediğimiz program dahilinde mahallelerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için yoğun şekilde çalışıyoruz. İçme suyu, atık su arıtma tesisi, Ada Mesireliği, bedesten, hayvan barınağı, cami tuvaletlerinin modernizasyonu, tahıl pazarı öneri projesi, buz pisti, Dağçeşme ve Ömerbey mahallerine yapılması planlanan TOKİ konutları, Göbel Termal Tesisleri’ndeki yatırımlar ve uygulama oteli ile düğün salonları gibi  projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. 2016 yılının başında yaptığımız bu ilk istişare toplantısı ile muhtarlarımızın görüş ve önerilerini almak istedik. Ayrıca kendilerine de yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler aktardık” dedi.

MUHTARLARIMIZLA DÜZENLİ OLARAK BİR ARAYA GELECEĞİZ

Bu tür toplantıların belirli aralıklarla sürekli yapılması gerektiğine işaret eden Başkan Güler, “Gerek toplantılar gerekse Ankara programlarım nedeniyle siz değerli muhtarlarımızla daha sık bir araya gelemiyorum. Ayrıca il genelinde de üstlendiğimiz görevlerimiz var. Gerek Zafer Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı olarak çalışmalarım, gerekse Katı Atık Birliği ve Organize Sanayi Bölgesi mesailerim dolayısıyla yoğunluğum daha da artıyor. Ancak yine de bir programlama yaparak sizinle sürekli bir araya gelmek istiyorum” diye konuştu.

Güler, toplantıda, yürütülen sosyal tesis projeleri hakkında da bilgiler vererek, “Tavşanlı Belediyesi olarak sosyal tesislerimizi hayata geçiriyoruz. Murat Gazi Parkı’nı faaliyete aldık. Göbel Termal Tesisleri, Ada Mesireliği ve Meteoroloji’nin bulunduğu alanı da sosyal tesis yapacağız. Buralarda zaman zaman bir araya gelerek istişarelerde bulunup, hayata geçirilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

2016 YILI SOSYAL VE KÜLTÜREL PROGRAMLAR BAKIMINDAN ZENGİN GEÇECEK

Yeni yıl ile birlikte yoğun bir sosyal ve kültürel programların da hayata geçirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Kültür Sarayı’nda gerçekleştirdiğimiz programların yanında, mahallelere de giderek buradaki düğün salonlarında halkımıza yönelik konferanslar düzenliyoruz. Şubat ve Mart aylarını planladık. 11 Şubat Perşembe günü Moymul, Dağçeşme ve Ömerbey mahallelerinde girişimcilik kursu başlatıyoruz. 12 Şubat Cuma günü, eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, Belediye Kültür Sarayı’nda 13.30’da bayanlara, 19.30’da da tüm halkımıza açık olarak Ailede Sevgi İletişimi konulu konferans verecek. 18 Şubat Perşembe günü kanser konulu, 24 Şubat Çarşamba günü de ortopedi konulu sağlık söyleşilerimiz olacak. Öte yandan Ahmet Bulut hocamızın katılımıyla mahallelerimizde Mutlu Aile, Mutlu Yuva konusunu işlemek üzere halkımızla bir araya geleceğiz. Bu konferanslarımız 26 Şubat Cuma günü 11.00’de Hanımçeşme Düğün Salonu, 14.00’te Belediye Kültür Sarayı (öğrencilere) 19.00’da da tüm halkımıza yönelik yine Kültür Sarayı’nda gerçekleşecek. Ayrıca 27 Şubat’ta Moymul Ortaokulu, Çırçırçeşme ve Dağçeşme düğün salonlarında da yine aynı konferanslarımız düzenlenecek.

Mart ayında Talha Uğurluel, İbrahim Harmancıklıoğlu’nun Yeşilçam Şarkıları konseri ve Mustafa Karataş sohbeti, Nisan’da da Ömer Döngeloğlu, Serdar Tuncer programları organize edeceğiz. Bu arada Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin Marko Paşa Müzikalı isimli tiyatro gösterisi de sunulacak. Düzenlediğimiz bu etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum. Bu tür programlarımıza ilginin artırılması için mahalle muhtarlarımızdan da destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.